Print het recept

Amuse 2: Garnalenpakora met courgette chutney

GangAmuse
CCH Menu2023 – Oktober
Aantal personen 14

Ingredienten

Garnalenpakora

  • Olie voor frituren
  • 250 g garnalen gepeld gewicht
  • 35 g kikkererwtenmeel
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1/2 groene chilipeper fijngehakt
  • 1 el korianderblad gehakt
  • Puntje bakpoeder

Courgettechutney

  • 1 banaansjalot
  • 1 grote teen knoflook
  • ½ chilipeper fijngehakt
  • 1/4 Madame Jeannette fijngehakt
  • 1/2 courgette
  • ½ tl kerrie masala
  • Punt kurkumapoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • 12-15 ml (1 el) limoensap

Opmaak

  • bosui

Bereiding

Garnalenpakora

  • Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en snij de garnalen grof. Bewaar de koppen en pantsers voor Amuse 1
  • Mix het kikkererwtenmeel met 3 el water in een kom en klop tot een glad beslag. Voeg de rest van de ingrediënten toe en de garnalen en meng goed. Het beslag moet een stevige substantie zijn. Verwarm een laagje olie in een koekenpan tot 180°C.
  • Frituur eetlepels van het beslag tot koekjes van ca 3-4 cm enkele minuten tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Courgettechutney

  • Hak de banaansjalot, knoflook, chilipeper en de Madame Jeannette in de mini magimix en vijzel dit vervolgens tot een pasta.
  • Verhit een scheut olie in de pan en zweet dit mengsel aan.
  • Snij de courgette in repen en hak deze in de mini Magimix klein, voeg deze toe aan de pasta. Voeg masala poeder, kurkumapoeder en komijnzaad toe.
  • Reduceer tot een compote (circa 20 minuten) op laag vuur en breng op smaak met wat zout en limoensap. Laat de chutney afkoelen.

Opmaak

  • Snij ca 6 cm lange reepjes van de bosui (alleen het groen) en laat ze krullen in ijswater.
  • Leg wat chutney op de pakora en garneer met een krul bosui.