Print het recept

Amuse van gerookte palingfilet

GangAmuse
CCH Menu2020 – April
Aantal personen 6

Ingredienten

Dressing

  • 150 ml olijfolie
  • 75 ml balsamico-azijn
  • 30 ml honing
  • zout en peper

Overig

  • 250 g gerookte palingfilet
  • Halve komkommer
  • Balsamico/honing dressing
  • 3 tomaten
  • 1 bosui
  • 3 zoetzure augurken
  • Zout en peper
  • Olie
  • 6 amuse glaasjes
  • Mayonaise
  • Zwart sesamzaad als garnering

Bereiding

Balsamico-honing dressing

  • Doe de olijfolie, balsamicoazijn en de honing in de een dressingshaker. Schud het mengsel door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en proef het mengsel. Voeg vervolgens naar behoefte nog peper en zout toe en doe er eventueel wat suiker door.

Overig

  • Snijd de palingfilets in kleine blokjes en leg het weer even in de koelkast. Was de komkommer en verwijder het zaad. Snij de komkommer dan in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de palingfiletblokjes. Doe ze daarna in een schaal en voeg de balsamico/honing dressing toe en roer dit goed door.
  • Halveer de tomaten en haal het vruchtvlees weg. Snij ook de tomaat in blokjes zo groot als de komkommer en palingfilet. Doe er een snufje zout en peper overheen. Snij dan de bosui in ringen en vermeng dit met wat olie in een schaaltje. Als laatst neemt u de drie augurken en snij het eerste en laatste stukje eraf. Maak van de augurken ook kleine blokjes.

Opmaak

  • Doe alles in de schaal en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de amuse glaasjes en om het af te werken doet u bovenop een toefje mayonaise en het sesamzaad.

1 Comment

Comments are closed.