Print het recept

Briouats met verse harissa

GangAmuse
CCH Menu2024 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Harissa

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • ½ tl karwijzaad
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 g rode paprika
  • 200 g tomaat
  • 75 g rode peper
  • 150 ml kipbouillon
  • 10 blaadjes munt
  • Zeezout

Briouats

  • 8 vellen filodeeg
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • 5 Bosuitjes
  • 1/3 bosje koriander
  • 300 g feta
  • 50 g boter

Opmaak

  • 3 briouats pp

Bereiding

Harissa

  • Ontvel de tomaat en de rode paprika en snij brunoise. Snij de uien fijn en stoof deze met de geplette knoflook zachtjes in de olie. Voeg alle specerijen en de tomatenpuree toe en laat deze zachtjes meestoven. Voeg na 5 minuten de paprika, tomaat en rode peper toe en laat opnieuw meestoven.
  • Breng op smaak met zeezout, voeg de kippenbouillon en de fijngesneden munt toe en laat zachtjes stoven tot alle bouillon is verdampt. Mix met een staafmixer of Thermomix alles fijn tot een pasta.

Briouats

  • Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje, mag niet koken.
  • Snijd de feta in kleine blokjes, voeg daar de fijngesneden bosuitjes aan toe.
  • Hak de koriander en voeg deze toe aan het fetamengsel. Breng op smaak met de komijn, paprikapoeder en peper en zout.
  • Stapel de filodeegvellen op elkaar en snijd ze over de lengte in vieren. Stapel de lange repen op elkaar zodat ze niet uitdrogen. Vet de bovenste reep deeg in met gesmolten boter en leg er onderop een lepel vulling op. Vouw de reep zo dat er een driehoek ontstaat en vouw zo verder tot de reep deeg gebruikt is. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak in de oven in 8 a 10 minuten.

Opmaaksuggestie:

  • Serveer de driehoekjes met de verse harissa in een apart bakje
  • Voorbeeld Hoe vouw ik driehoekjes?