Print het recept

Ceviche van schorseneer

GangAmuse
CCH Menu2023 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Schorseneren

  • 1 kg schorseneren
  • 1 citroen sap

Ceviche

  • 5 perssinaasappels
  • 2 stuks steranijs
  • 1 rode chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 10 g gember
  • 200 ml sushiazijn

Opmaak

  • furikake

Bereiding

Schorseneren

  • Schil de schorseneren met een dunschiller.
  • Snijd ze in stukken van 10 centimeter.
  • Leg de schorseneren na het schillen in citroensap met wat water om verkleuring tegen te gaan.

Ceviche

  • Pers de sinaasappels uit.
  • Snijd de chilipeper zeer fijn, kneus het citroengras en rasp de gember.
  • Meng het sinaasappelsap met de steranijs, rode peper, citroengras en geraspte gember in een pan en verwarm enkele minuten.
  • Laat het sinaasappelsap volledig afkoelen en voeg de sushiazijn toe.
  • Snijd de schorseneer op de snijmachine op stand 3 in dunne linten en leg ze direct in het sinaasappelsap.
  • Laat de linten 15 minuten marineren.

Opmaak

  • Werk de ceviche af met furikake.