Ceviche van schorseneer
Aantal personen 10
Ingredienten
Schorseneren
- 1 kg schorseneren
- 1 citroen sap
Ceviche
- 5 perssinaasappels
- 2 stuks steranijs
- 1 rode chilipeper
- 1 stengel citroengras
- 10 g gember
- 200 ml sushiazijn
Opmaak
- furikake
Bereiding
Schorseneren
- Schil de schorseneren met een dunschiller.
- Snijd ze in stukken van 10 centimeter.
- Leg de schorseneren na het schillen in citroensap met wat water om verkleuring tegen te gaan.
Ceviche
- Pers de sinaasappels uit.
- Snijd de chilipeper zeer fijn, kneus het citroengras en rasp de gember.
- Meng het sinaasappelsap met de steranijs, rode peper, citroengras en geraspte gember in een pan en verwarm enkele minuten.
- Laat het sinaasappelsap volledig afkoelen en voeg de sushiazijn toe.
- Snijd de schorseneer op de snijmachine op stand 3 in dunne linten en leg ze direct in het sinaasappelsap.
- Laat de linten 15 minuten marineren.
Opmaak
- Werk de ceviche af met furikake.