Cracker met mierikswortel crème
Aantal personen 10
Ingredienten
Cracker
- 100 g water
- 60 g bloem
- 20 g nigella zaad zwarte komijn
- 20 g gepofte quinoa
- 20 g hennep zaad
- 30 g witte sesamzaad
- 30 g zwarte seasamzaad
- Zout
- Chilivlokken
- Zonnebloem olie
Mierikswortel crème
- 75 g geiten yoghurt
- 30 g sushi azijn
- 70 g eiwit
- 25 g mierikswortelpuree
- Zout
- Zwarte peper
- 250 ml zonnebloem olie
- 50 ml olijfolie
Zeebaars
- 1 zeebaarsfilet
- 0,5 citroen
- 1 el gesnipperde sjalot
- 1 el fijn gesneden verse dragon
- Peper
- Zout
Opmaak
- Foreleitjes
- Bloedzuring cress
- Oost-Indische kers bloem of kleurrijke cress
Bereiding
Cracker
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng alle droge ingrediënten in een kom. Breng het water aan de kook en giet dit over de ingrediënten in de kom. Meng dit goed door elkaar totdat je een dikke maar smeerbare pasta hebt.
- Smeer de pasta dun (3-4 mm) uit op een siliconen mat en steek direct hier rechthoekjes van 3×2 cm uit. Reken 2 crackers per persoon.
- Bak de crackers af in ca. 20 minuten tot goudbruin en crispy. Kwast na 15 minuten wat zonnebloem olie over de crackers.
- Laat ze afkoelen.
Mierikswortel crème
- Doe alle ingrediënten behalve de oliën in een hoge maatbeker en meng dit goed door elkaar. Voeg de zonnebloem- en olijfolie druppelsgewijs toe en mix met een staafmixer tot een gladde emulsie.
- Doe de crème in een spuitzakje.
Zeebaars ceviche
- Meng de dragon, citroensap, gesnipperde sjalot, zout en peper goed door elkaar. Ontvel de vis en snijd in dunne plakjes. Houd rekening met de maat van de crackers. Doe de vis in een schaaltje bij het mengsel. Laat 5 minuten ‘garen’.
Opmaak
- Spuit de crème op de cracker en leg hier wat zeebaars en foreleitjes op en maak af met zuring en Oost-Indische kers.