Print het recept

Filo surprise van kastanje, spinazie en paddenstoel

GangAmuse
CCH Menu2019 – November
Aantal personen 10

Ingredienten

Coulis

  • 30 ml olijf olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember geschild en fijn gesneden
  • 200 gr tomaat uit blik ontveld, zonder zaadlijst
  • 1 el balsamico azijn
  • ½ el bruine basterdsuiker
  • 75 ml droge sherry
  • cayennepeper

Vulling

  • 250 gr spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 200 gr champignon
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr gekookte gepelde kastanje
  • 2 el sinaasappel

Marmelade

  • 3 vellen filodeeg
  • 200 gr geklaarde boter

Garnituur

  • Sinaasappel schil
  • Limoen schil
  • Geplette rode peper

Bereiding

Coulis

  • Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en gember. Voeg de tomaat, azijn suiker en sherry toe en laat alles 20 minuten doorkoken.
  • Pureer in met een staafmixer en maak op smaak met zout en cayennepeper.
  • Spray met bakvet 10 vormpjes en leg op de bolle kant een vierkantje filodeeg van 10×10 cm.
  • Leg op een andere bakplaat evenveel velletjes filodeeg van dezelfde afmeting, dit worden straks dekseltjes of schotsjes. Bak in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180 graden zodat vormpjes ontstaan.

Vulling

  • Spoel de spinazie en bak in een droge pan. Laat uitlekken en druk met papier of passeerdoek zoveel mogelijk vocht eruit. Hak fijn.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin ui, champignons, koriander en kaneel tot deze gaar zijn en het vocht is verdampt.
  • Voeg knoflook toe en bak kort mee. Voeg daarna de voorgekookte kastanjes toe, gesneden in kleine blokjes, en verwarm. Als laatste spinazie en marmelade toevoegen en doorroeren.
  • Beng op smaak met peper en zout.
  • Lepel de warme vulling in het filo vormpje en leg hier een dekseltje/schotsje op.

Opmaak

  • Serveer een gevuld vormpje met ernaast een lepeltje coulis en garneer met een mengsel van fijn geraspte limoenschil, sinaasappelschil, plus geraspte rode peper, wat je even hebt gedroogd in een oven van ca 80 graden, ongeveer 20 min