Kaki Miso
Aantal personen 10
Ingredienten
Misolak
- 50 g miso
- 10 ml sushiazijn
- 10 g suiker
- 30 ml sake
- 20 ml mirin
- 10 ml kikkoman sojasaus
Miso vinaigrette
- 3 el sushi azijn
- 1 limoen rasp en sap
- 8 el olijfolie
- 3 el misolak zie boven
Aubergine crème
- 1 grote aubergines
- 1 limoen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Komkommer en daikon
- 1/3 Daikon
- 1/3 Komkommer
- 2 limoenen rasp en fijngesneden vruchtvlees
- 4 el zure room
Opmaak
- 10 oesters
Bereiding
Misolak
- Meng voor de misolak de sake en mirin in een steelpan en breng deze aan de kook. Laat de alcohol verdampen en voeg de overige ingrediënten toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
- Haal van het vuur en mix met een garde en laat afkoelen.
Miso vinaigrette
- Voeg de ingrediënten samen en roer goed door elkaar. Zet weg tot gebruik
Aubergine crème
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kruis het vruchtvlees in. Kruid met zout en peper. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en verpak deze in aluminiumfolie. Plaats in de oven voor 40 a 45 min op 180 graden. Lepel het vruchtvlees uit de schil en draai deze met een klein scheutje olijfolie tot een gladde crème. Rasp wat limoenschil door de crème en wat limoensap om deze op smaak te brengen.
Komkommer en Daikon
- Snij de daikon en komkommer brunoise (5 x 5 mm) en geef deze zout en peper en het fijngesneden vruchtvlees van de limoenen. Besprenkel licht met wat olijfolie en zet weg tot uitgifte.
- Maak de zure room op smaak met wat zout en peper. Doe de zure room in een klein (snoep)spuitzakje
Opmaak
- Open de oesters met een oestermes aan de achterkant, met de bolle kant naar onderen en gebruik een theedoek om jezelf te beschermen. Draai ze met een lepel er voorzichtig uit en spoel en droog de oesterschelp.
- Doe een lepel aubergine crème in de schelp, plaats daarop de oester en verdeel de brunoise gesneden groenten. Besprenkel met een eetlepel miso vinaigrette en kleine toefjes zure room.
[…] Kaki Miso […]