Paardenstaart van kataifi met puddinkje van tarwegries
Aantal personen 10
Ingredienten
1) Paardenstaart
- 10 bosjes Kataifi
- 50 g gesmolten boter
- 50 g honing
2) ‘Haarbandje’
- 100 g marsepein
3) Tarwegries Puddinkje
- 2,5 blaadjes gelatine
- 350 ml volle melk
- 90 g tarwe griesmeel
- 90 g poedersuiker
- 1 el citroensap
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 tl anijszaad poeder
- Groene voedingsmiddel kleurstof
4) Garni
- 25 g gehakte pistache
- Rode besjes
Bereiding
1) Paardenstaart
- Verwarm de oven voor op 180C
- Boter smelten , honing erbij in spuitfles. Overgiet de ontdooide uitgeplozen kataifa met de substantie.
- Beboter 10 rvs ringetjes met een diameter van 4 cm en wikkel deze zorgvuldig in met de kataifi en laat een bosje van zo’n 15 cm uitsteken. Draai de ring 1 maal rond zodat een staart ontstaat.
- Bedek een bakplaat met ovenpaper en boter deze.
- Bak de kataifa met de ringen ongeveer 20 minuten op 180C
- Tot deze goudbruin zijn.
- Verwijder de stekers en schik op een bordje.
2) Haarbandje’
- Rol de marsepein uit met een klein beetje poedersuiker op de bank. Snijd lange dunne linten.
3) Tarwegries Puddinkje
- Week de gelatine in koud water
- Kook de melk en zorg dat er geen vel ontstaat of haal deze af. Meng de griesmeel, suiker, citroensap kaneel en in de vijzel gemalen anijs als roerend met een garde op het vuur gedurende ongeveer 2 minuten tot je merkt dat er binding is.
- Blijf goed roeren zodat niets aankoekt. Voeg de kleurstof toe.
- Roer nog heel even en haal van het vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed door en schenk uit in 10 natte vormpjes.
- Dek af met slagersfolie ( zodoende ontstaat geen vel).
- Laat afkoelen en zet even weg in de vriezer.
4) Serveren
- Hak de pistache grof
- Stort de puddinkjes en steek uit met een 4cm steker.
- Vul het opening van de kataifi met een laagje pistache en het
- Puddinkje en garneer met wat besjes.
[…] Paardenstaart van kataifi met puddinkje van tarwegries […]