Print het recept

Roomkaas met pruimenpuree, krokante ham en Westmalle Trappist Dubbel

GangAmuse
CCH Menu2018 – Oktober
Aantal personen 10

Ingredienten

Ingrediënten

  • 12 gedroogde ontpitte pruimen
  • 1 dl Westmalle Trappist Dubbel
  • 1 mespunt fijn geraspte sinaasappel- schil
  • 200 g roomkaas kamertemperatuur
  • 150 g mascarpone kamertemperatuur
  • 100 g bacon dunne plakjes
  • 10 blaadjes witlof de buitenste blaadjes
  • 1 eetlepel verkruimelde amandelsnippers

Bereiding

Bereidingswijze

  • De Westmalle verwarmen tot het kookpunt, 1 minuut zachtjes laten koken en dan direct van het vuur.
  • De pruimen in flinterdunne stukjes snijden met de fijn geraspte sinaasappelschil in een plat bakje met Westmalle Trappist Dubbel. Vacumeer het bakje om de Westmalle goed in de pruimen te laten wellen. Na 45 minuten het bier met pruimen met de staafmixer pureren.
  • Maak een mengsel van roomkaas en mascarpone, zorg dat de klontjes eruit zijn. Voeg de gepureerde pruimen toe en laat in de koelkast opstijven.
  • De plakjes bacon in een koekenpan zonder vet krokant bakken. Dit kan ook in de oven op 140 graden op een bakplaat (deze iets schuin neerleggen om het vet naar een kant weg te laten lopen).

Serveren

  • Het gekoelde mengsel op de blaadjes witlof spuiten en met de krokante plakjes bacon en verkruimelde amandelsnippers garneren.
  • Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Het lichte zoetje van dit bier combineert goed met de volmondige, smeuïge smaak van de pruimenpuree en het mengsel van roomkaas en mascarpone.

1 Comment

Comments are closed.