Print het recept

Scheermessen met gemarineerde groentesalade

GangAmuse
CCH Menu2023 – Mei
Aantal personen 10

Ingredienten

Scheermessen

  • 10 scheermessen
  • zout

Groentesalade

  • 1 rauwe rode biet
  • ½ komkommer
  • 1 kleine paksoi
  • 5 radijs

Vinaigrette

  • 0,5 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 el sushi azijn
  • 2 el kikkoman sojasaus
  • 1 el tahin sesampasta
  • Scheutje olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Koraal tuille

  • 60 g zonnebloem olie
  • 50 g water
  • 10 g bloem
  • 1 el inktvisinkt
  • zout

Scheermessen

  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie

Opmaak

  • Witte sesam

Bereiding

Scheermessen spoelen

  • Spoel de scheermessen door ze 20 minuten in een bak koud water te leggen met 3,5 gr zout per liter (zout oplossen in een beetje warm water).

Groentesalade

  • Snij de biet, radijs op een mandoline ragfijn en snij in hele fijne julienne. Snij de komkommer (zonder zaad) in zeer kleine brunoise blokjes en het wit van de paksoi in julienne. Meng de groente voorzichtig door elkaar.

Vinaigrette

  • Maak een vinaigrette van geraspte gember, limoenrasp van een halve limoen en 2 el limoensap. Meng met de kikkoman sojasaus, Tahin, sushiazijn en scheutje olijfolie. Voeg een snufje zeezout en wat zwarte peper door de vinaigrette. Lepel de vinaigrette door de groente.

Koraal tuille

  • Meng de olie, het water, zout en de bloem met een garde goed door. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Voeg de inktvisinkt toe en meng goed door. Verwarm een pan op laag vuur. Schenk een lepel beslag in de warme pan en laat bakken tot het niet meer bubbelt. (het spettert!). Schep voorzichtig uit de pan en leg op keukenpapier. Hoe beter je mengt hoe kleiner de gaatjes.

Scheermessen

  • Verwarm de olie in een pan, leg de gekneusde knoflook erbij. Bak de scheermessen kort hoog aan. Blus af met witte wijn en doe de deksel op de pan voor 1 minuut. Leg de schelpen in een bak, haal ze uit de schelp. Verwijder het darmgedeelte, je houdt het stevige stukje scheermes vlees over. Overgiet het met een beetje overgebleven jus.

Opmaak

  • Leg de scheermessen en de groentesalade in de schelp.
  • Werk af met wat witte sesamzaadjes en het koraal.

1 Comment

Comments are closed.