Print het recept

Silk tofu met taugé

GangAmuse
CCH Menu2024 – April
Aantal personen 10

Ingredienten

Silk tofu

  • 1 blok silk tofu
  • 6 el Panko
  • 4 el Arame
  • 4 tl Nanami togarashi
  • 4 eieren
  • Zonnebloem olie
  • Sesamolie
  • 2 handjes taugé

Mentsuyu

  • 200 ml sojasaus
  • 100 ml sake
  • 200 ml mirin
  • 15 g gedroogde kombu
  • 20 g katsuobushi bonitoflakes

Opmaak

  • 2 Puntpaprika
  • 2 krop ijsbergsla

Bereiding

Silken tofu, of zijdentofu is een tofuvariant uit Japan. Bij het bereidingsproces wordt meer water toegevoegd waardoor het zijn zijdezachte, wobbelige structuur krijgt. Het smelt bijna op je tong en de structuur heeft wat weg van crème caramel.

    Silk Tofu

    • Haal de tofu heel voorzichtig uit de verpakking en snijd met een scherp mes in blokjes van 1½ x 1½ cm.
    • Doe Arame zeewier en Nanami togarashi in een vijzel en maal grof. Voeg toe aan de panko.
    • Haal de tofu blokjes door het geklutste ei en paneermengsel (verdeel het paneermengsel in 2 porties zodat je de tofu 2 keer door de mix haalt) Bak in ruim zonnebloemolie goudbruin ( olie goed heet!!).
    • Bak de taugé snel aan in wat sesamolie. Zet weg tot uitgifte.

    Mentsuyu

    • Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en kook zachtjes gedurende 5 minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen. Zeef en zet klaar voor uitgifte.
    • Voor een vega variant vervang de katsuobusi door shiitake.
    • Helft doorgeven aan het inktvisgerecht!!!!

    Opmaak

    • Haal bladeren van de sla en leg in ijswater.
    • Snij de puntpaprika in dunne ringen.
    • Haal de slabladeren uit het ijswater en droog deze iets.
    • Leg hier de tofu en taugé op maak op met gesneden puntpaprika. Druppel wat Mentsuyu over het gerecht.
    • Serveer direct.