Twee rondvisjes
Aantal personen 10
Ingredienten
Aubergine
- 10 Mini Graffiti aubergines Purple Pride
- 5 sardines klein
- 2 tomaten in brunoise gesneden
- 5 platte peterselie fijngesneden
- 2 teen knoflook fijngehakt
- scheutje olijfolie
Rolmops
- Gedroogde rolmops
Witlof schuitje
- 2 witlof
- Vinaigrette van
- Frambozenazijn
- Olijfolie
Bereiding
Aubergine
- De bereiding is afhankelijk van welk formaat aubergine beschikbaar is.
- Heel klein:
- Steek met een appelboor in de lengte de kern uit mini aubergines vanaf de onderkant zodat het steeltje blijft zitten.
- Fileer de sardines en verwijder de graatjes.
- vul de uitgeholde aubergine met de sardine en leg op een bakplaat,
- Groter: snijd per persoon een plak dwars op de lengte, 1 a 1,5 cm dik. Bestrijk ze licht met olijfolie. Leg deze op een bakplaat en snijd de sardines in tartaar, beleg elke plak ermee.
- Gaar 12 tot 15 minuten in de oven op 180 graden totdat de aubergines gaar zijn.
Rolmops
- Droog op een tweede plaat de stukjes rolmops in dezelfde oven, als ze niet voldoende droog aanvoelen.
Witlof schuitje
- Meng de tomaat met de peterselie, knoflook en olijfolie.
Serveren
- Leg op elk bord een of twee blaadjes witlof en het tomatenmengsel.
- Zet hierop de gevulde aubergine en
- garneer met een stukje gedroogde rolmops.
- Maak af met een beetje vinaigrette eromheen.