Print het recept

Twee rondvisjes

GangAmuse
CCH Menu2021 – September
Aantal personen 10

Ingredienten

Aubergine

  • 10 Mini Graffiti aubergines Purple Pride
  • 5 sardines klein
  • 2 tomaten in brunoise gesneden
  • 5 platte peterselie fijngesneden
  • 2 teen knoflook fijngehakt
  • scheutje olijfolie

Rolmops

  • Gedroogde rolmops

Witlof schuitje

  • 2 witlof
  • Vinaigrette van
  • Frambozenazijn
  • Olijfolie

Bereiding

Aubergine

  • De bereiding is afhankelijk van welk formaat aubergine beschikbaar is.
  • Heel klein:
  • Steek met een appelboor in de lengte de kern uit mini aubergines vanaf de onderkant zodat het steeltje blijft zitten.
  • Fileer de sardines en verwijder de graatjes.
  • vul de uitgeholde aubergine met de sardine en leg op een bakplaat,
  • Groter: snijd per persoon een plak dwars op de lengte, 1 a 1,5 cm dik. Bestrijk ze licht met olijfolie. Leg deze op een bakplaat en snijd de sardines in tartaar, beleg elke plak ermee.
  • Gaar 12 tot 15 minuten in de oven op 180 graden totdat de aubergines gaar zijn.

Rolmops

  • Droog op een tweede plaat de stukjes rolmops in dezelfde oven, als ze niet voldoende droog aanvoelen.

Witlof schuitje

  • Meng de tomaat met de peterselie, knoflook en olijfolie.

Serveren

  • Leg op elk bord een of twee blaadjes witlof en het tomatenmengsel.
  • Zet hierop de gevulde aubergine en
  • garneer met een stukje gedroogde rolmops.
  • Maak af met een beetje vinaigrette eromheen.