Print het recept

Zalmmousse

GangAmuse
CCH Menu2020 – Mei
Aantal personen 6

Ingredienten

  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g crème fraîche
  • 20 g tomatenpuree
  • 1 blad gelatine
  • 50 ml slagroom
  • 50 g zachte boter
  • 6 hoge glaasjes
  • 100 g zalmsnippers
  • dille
  • zalmeitjes

Bereiding

  • Week het blad gelatine in een bak koud water.
  • Blender de gerookte zalm en klop de zalm met de tomatenpuree en de boter op. Voeg daarna de crème fraîche langzaam toe.
  • Verwarm de slagroom lichtjes in een pannetje en los de gelatine op in verwarmde room. Voeg de room aan de zalmmousse en klop tot een crèmige massa. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper

Opmaaksuggestie:

  • Leg onderin de glaasjes wat zalmsnippers en dille. Doe hier een toef mousse op en maak af met wat zalmsnippers, dille en eventueel wat zalmeitjes.

Mousse in de schift?

  • Zo los je het op
  • Deze mousse raakt snel een beetje in de schift. Als het bij een beetje blijft, is dat niet zo erg. Als het te erg wordt, hier een paar tips om het op te lossen:
  • Voeg iets meer boter toe; met wat meer vet gaat de massa minder snel schiften.
  • Je kunt proberen de massa uit de schift te krijgen door hem heel lichtjes te verwarmen, bijvoorbeeld met een brandertje op de mengkom of au bain-marie

1 Comment

Comments are closed.