Print het recept

Bladerdeeg

GangBasis

Ingredienten

  • 250 g bloem
  • 225 g koude boter
  • 135 ml koud water
  • zout

Bereiding

  • De bloem, het water, het zout en 45 gram van de boter vermeng je tot een deeg in een bekken. Maak het deeg tot een bol en laat het even rusten onder plastic om uitdrogen te voorkomen. Maak de bol plat en rol de hoeken uit in een punt. Vorm de boter tot een dikke plak en leg deze in het midden van het deeg. Vouw daarna het deeg als een enveloppe dicht, verpak deze in plastic en leg deze voor 30 minuten in de koelkast te rusten.
  • Rol het deeg uit tot een rechte plak van een halve centimeter dikte. Vouw de deegplak in de lengte in drieën en draai hem een kwartslag. Rol de deegplak weer uit tot een rechte plak en vouw hem in drieën. Dit is de eerste toer. Verpak het korstdeeg in plastic.
  • Na een rustperiode van minimaal dertig minuten volgt de tweede toer. Een tweede rustperiode en dan de derde en vierde als laatste toer.
  • Na deze toer volgt een laatste rustpauze, waarna de korst verwerkt kan worden tot een eindproduct