Print het recept

Garnalenbouillon

GangBasis

Ingredienten

  • 500 g garnalenkoppen en -schalen
  • 1 lt water
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml Noilly Prat
  • 1 laurierblad
  • 1 teen knoflook
  • 1 g venkelzaad
  • 4 korianderkorrels
  • 4 peperkorrels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 g venkel
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 g tomatenpuree

Bereiding

  • Bak de koppen en schalen van de garnalen in olie.
  • Snijd de bleekselderij en venkel brunoise en de sjalot en tomaat in stukken.
  • Fruit de groenten en de kruiden in een andere pan zachtjes aan en voeg de tomatenpuree toe. Laat even mee verwarmen.
  • Voeg de garnalenkoppen en -schalen, de witte wijn, Noilly Prat en water toe.
  • Laat 2 uur trekken op 95°C.
  • Giet de bouillon door een zeef waarin een vochtige passeerdoek ligt.
  • Laat volledig afkoelen (naar wens clarifiëren met eiwit).
  • Laat indampen tot de gewenste sterkte.