Print het recept

Kippenbouillon – Bouillon de volaille

GangBasis

Ingredienten

  • 750 g kippenbotten en karkas
  • 50 g ui
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 witte peperkorrels Bouquet garni

Extra smaakmakers

  • 2 takjes dragon
  • 1 foelie

Bereiding

  • Blancheer de botten en het karkas, laat uitlekken en spoel af.
  • Zet opnieuw op met koud water.
  • Voeg de gesneden groenten, de gekneusde peperkorrels en de bouquet garni toe.
  • Breng het geheel aan de kook en schep het schuim af dat komt bovendrijven.
  • Laat de bouillon minstens 2 uur trekken; regel het vuur zodanig dat het oppervlak in beweging is, zonder dat de bouillon kookt.
  • Giet de bouillon na het verstrijken van de bereidingstijd door een zeef en vervolgens door een met een natgemaakte passeerdoek beklede zeef.
  • Laat afkoelen en verwijder het gestolde vetlaagje, of ontvet de warme bouillon door met keukenpapier het vet eraf te deppen.
  • Voor het gebruik in sauzen de bouillon na het ontvetten laten inkoken tot de gewenste sterkte.