Meng 250 gram bloem met 140 ml water en kneed dit in 5 tot 10 minuten tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten.
Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem een klein bolletje deeg (van ongeveer 30 gram) en rol dit, net als je met lasagnavellen zou doen, met de pastamachine uit. Begin op de dikste stand en ga elke keer een tandje dunner. Afhankelijk van je pastamachine ga je door tot het deeg mooi dun is. Als het deeg erg plakt kun je nog wat extra bloem gebruiken om dit te voorkomen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik dit regelmatig in met een vork.
Bak de matzes 7 tot 12 minuten. Om te voorkomen dat de matzes tijdens de laatste paar minuten krom trekken, kun je er halverwege de baktijd een (oven)rooster opleggen. Laat de matzes afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht.