Remouladesaus
Ingredienten
Mayonaise
- 1 eidooier.
- 10 ml witte wijnazijn of
- 10 ml citroensap.
- 8 g Dijonmosterd.
- 150 ml zonnebloem- of arachideolie.
- zout peper
Remoulade
- 1 portie mayonaise zie hierboven.
- 40 g cornichons fijngehakt.
- 20 g kappertjes fijngehakt.
- 1 el gesnipperde bladpeterselie.
- 1 el gesnipperde kervel.
- 1 el gesnipperde dragon.
- 1 a nsjovisfilet geplet en fijngehakt.
- 1 tl Dijonmosterd.
- zout
- peper
Bereiding
Algemeen
- Remoulade is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise
Mayonaise
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Zet een kom op een theedoek om wegschuiven te voorkomen.
- Klop de eidooier met zout, peper en mosterd tot een homogeen mengel.
- Klop er de olie door, druppel voor druppel, tot het mengsel dikker wordt.
- Blijf kloppen en voeg vervolgens de rest van de olie in een dun straaltje toe.
- Voeg de azijn of het citroensap al kloppend, beetje voor beetje toe en roer tot het volledig door de mayonaise is opgenomen
Remoulade
- Doe de mayonaise in een kom en meng er alle andere ingrediënten met een spatel door. Breng op smaak met zout en peper.