Print het recept

Remouladesaus

GangBasis

Ingredienten

Mayonaise

  • 1 eidooier.
  • 10 ml witte wijnazijn of
  • 10 ml citroensap.
  • 8 g Dijonmosterd.
  • 150 ml zonnebloem- of arachideolie.
  • zout peper

Remoulade

  • 1 portie mayonaise zie hierboven.
  • 40 g cornichons fijngehakt.
  • 20 g kappertjes fijngehakt.
  • 1 el gesnipperde bladpeterselie.
  • 1 el gesnipperde kervel.
  • 1 el gesnipperde dragon.
  • 1 a nsjovisfilet geplet en fijngehakt.
  • 1 tl Dijonmosterd.
  • zout
  • peper

Bereiding

Algemeen

  • Remoulade is een saus die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken en wordt gemaakt op basis van mayonaise

Mayonaise

  • Zorg dat alle ingrediĆ«nten op kamertemperatuur zijn.
  • Zet een kom op een theedoek om wegschuiven te voorkomen.
  • Klop de eidooier met zout, peper en mosterd tot een homogeen mengel.
  • Klop er de olie door, druppel voor druppel, tot het mengsel dikker wordt.
  • Blijf kloppen en voeg vervolgens de rest van de olie in een dun straaltje toe.
  • Voeg de azijn of het citroensap al kloppend, beetje voor beetje toe en roer tot het volledig door de mayonaise is opgenomen

Remoulade

  • Doe de mayonaise in een kom en meng er alle andere ingrediĆ«nten met een spatel door. Breng op smaak met zout en peper.