Rode portsaus
Ingredienten
- 180 g sjalot
- 200 g champignon
- 150 g boter
- 100 g cranberry of zwarte bessen
- 4 takjes tijm
- 2 tenen knoflook
- 750 ml rode port
- 1 sinaasappel schil zonder wit
- 1 lt kalfsfond
- peper
- zout
Bereiding
- Receptuur voor 1 liter saus
- Snipper de sjalot, snij de champignon in dunne plakjes.
- Smelt de helft van de boter in een ruime pan tot bruisend.
- Voeg de sjalot, champignon, cranberry of zwarte bessen, tijm en knoflook toe. Fruit licht aan.
- Blus af met de rode port. Voeg de sinaasappelschil toe. Laat één derde inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe. Laat inkoken totdat de juiste consistentie is bereikt.
- Zeef door een fijne puntzeef.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Monteer op met de overige boter.