Print het recept

Rode portsaus

GangBasis

Ingredienten

  • 180 g sjalot
  • 200 g champignon
  • 150 g boter
  • 100 g cranberry of zwarte bessen
  • 4 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml rode port
  • 1 sinaasappel schil zonder wit
  • 1 lt kalfsfond
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Receptuur voor 1 liter saus
  • Snipper de sjalot, snij de champignon in dunne plakjes.
  • Smelt de helft van de boter in een ruime pan tot bruisend.
  • Voeg de sjalot, champignon, cranberry of zwarte bessen, tijm en knoflook toe. Fruit licht aan.
  • Blus af met de rode port. Voeg de sinaasappelschil toe. Laat één derde inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe. Laat inkoken totdat de juiste consistentie is bereikt.
  • Zeef door een fijne puntzeef.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Monteer op met de overige boter.