Print het recept

Sloffenbodem

GangBasis

Ingredienten

  • 125 g bloem
  • g bakpoeder
  • 90 g boter
  • 50 g suiker
  • 40 g donkerbruine basterdsuiker
  • ½ eidooier
  • ¼ citroen rasp
  • zout mespuntje
  • 75 g amandelspijs
  • ½ ei

Bereiding

  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de spijs met het halve ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden.
  • Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg.
  • Plaats de deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvorm eromheen. Verdeel het spijsmengsel op het deeg tot 1,5 centimeter van de rand af.
  • Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.