Visbouillon – Fumet de poisson
Print het recept
Visbouillon – Fumet de poisson
- 1 kg visgraten van zeebaars heilbot, enz
- 2 uien
- 1 venkelknol
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 2 preien
- 1 laurierblad
- 8 peperkorrels
- 200 ml witte wijn
- olie
Extra smaakmakers
- 2 takjes dille
- 1 takje tijm
- 100 g venkel
Spoel de graten schoon onder koud water.
Indien je ook koppen gebruikt verwijder dan de ogen en kieuwen.
Pel de uien en hak fijn. Snijd de wortel, bleekselderij, prei en venkel zeer fijn.
Verhit de olie en laat hierin de groenten zachtjes fruiten. Voeg de visgraten (1 minuut) toe en laat deze ook meefruiten.
Voeg de laurier, peperkorrels toe en blus af met de wijn.
Vul de pan af met koud water tot alles onder staat, breng het geheel aan de kook en schuim af.
Laat de bouillon 20 minuten trekken, schep steeds het schuim af.
Passeer de bouillon door een fijne zeef met een vochtige passeerdoek.