Amandelmelkijs met yoghurtbrood en bessen
Aantal personen 10
Ingredienten
Amandelmelkijs
- 200 ml water
- 180 g suiker
- 500 ml amandelmelk
Yoghurtbrood
- 250 ml volle yoghurt
- 460 g suiker
- 450 g bloem
- ½ tl gemberpoeder
- 125 ml koolzaadolie
- 3 eieren
- 1½ tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- snuf zout
Blauwe bessen balletjes
- 1 ei
- sap van 1 citroen
- 30 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 100 g blauwe bessen
Opmaak
- Verse blauwe bessen
- boter
Bereiding
Amandelmelkijs
- Verwarm het water en laat de suiker erin oplossen.
- Laat afkoelen.
- Mengen het suikerwater met de amandelmelk en laat bevriezen in een plaat in de vriezer. Maak regelmatig los met een vork zodat er granité ontstaat.
Yoghurtbrood
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer alle ingrediënten voor het brood tot een beslag.
- Vet een cakeblik in en beleg met bakpapier.
- Bak ongeveer 40 min in voor verwarmde oven bij 180 graden tot een saté prikker er droog uitkomt. Evt. op iets lagere temperatuur de oven zetten als de saté prikker er niet droog uitkomt
Blauwe bessen balletjes
- Gelatine laten weken in koud water.
- Overige ingrediënten in de thermomix op 75 graden 4 minuten draaien op stand 3,5
- Dan de gelatine erbij.
- Uitsmeren op siliconen mal.
- In vriezer plaatsen.
Opmaak
- Yoghurtbrood in plakken snijden en met een steker vierkant uitsnijden.
- Bak de plakken brood in boter.
- Leg een plak brood op een bord.
- Schaaf het ijs en leg op het brood en daarop de verse blauwe bessen.
- Garneer met bessen balletjes.