Bojo met rijstmousse
Aantal personen 15
Ingredienten
Bojo
- 100 gram verse kokos = vruchtvlees van kwart kokosnoot
- 350 g geschilde cassave
- 100 ml melk
- 25 g boter gesmolten
- 50 g rozijnen
- 2 g kaneel
- ½ vanillestokje
- 3 g amandel extract
- 50 g suiker
- 2 eieren
- zout
Rijstmousse
- 2 blaadjes gelatine
- 125 ml kokosmelk
- 250 ml melk
- 50 g jasmijn rijst
- 1 rode chilipeper
- 1 citroengras
- 1 limoenblad
- 1 tl groene-currypoeder
- 65 g suiker
- 125 g room
Opmaak
- 125 g room
- Cress van Oost-Indische kers Nasturtium
Bereiding
Bojo
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Rasp de kokos en de cassave.
- Meng met de overige ingrediënten behalve de eieren.
- Spatel door elkaar.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng totdat het beslag glad is.
- Doe in een met boter ingevette cakevorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Rijstmousse (Mihta Bhaat)
- Week de gelatine in koud water.
- Kneus het citroengras.
- Doe de kokosmelk, melk, rijst, chilipeper, citroengras en limoenblad in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het citroengras en limoenblad.
- Voeg de groene-currypoeder, suiker en gelatine toe. Los de gelatine op en haal van het vuur. Zorg dat het niet meer kookt. Laat afkoelen.
- Klop de room stijf en vouw door de rijstmousse.
- Verdeel de rijst in halfronde bolletjes van ca 4 cm.
Opmaak
- Snij plakken en serveer met de rijstmousse ernaast.
- Klop de room stijf en vorm quenelles. Leg een quenelle room boven op de rijst en garneer met de cress.