Print het recept

Bojo met rijstmousse

GangDessert
CCH Menu2023 – Oktober
Aantal personen 15

Ingredienten

Bojo

  • 100 gram verse kokos = vruchtvlees van kwart kokosnoot
  • 350 g geschilde cassave
  • 100 ml melk
  • 25 g boter gesmolten
  • 50 g rozijnen
  • 2 g kaneel
  • ½ vanillestokje
  • 3 g amandel extract
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • zout

Rijstmousse

  • 2 blaadjes gelatine
  • 125 ml kokosmelk
  • 250 ml melk
  • 50 g jasmijn rijst
  • 1 rode chilipeper
  • 1 citroengras
  • 1 limoenblad
  • 1 tl groene-currypoeder
  • 65 g suiker
  • 125 g room

Opmaak

  • 125 g room
  • Cress van Oost-Indische kers Nasturtium

Bereiding

Bojo

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Rasp de kokos en de cassave.
  • Meng met de overige ingrediënten behalve de eieren.
  • Spatel door elkaar.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Meng totdat het beslag glad is.
  • Doe in een met boter ingevette cakevorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Rijstmousse (Mihta Bhaat)

  • Week de gelatine in koud water.
  • Kneus het citroengras.
  • Doe de kokosmelk, melk, rijst, chilipeper, citroengras en limoenblad in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het citroengras en limoenblad.
  • Voeg de groene-currypoeder, suiker en gelatine toe. Los de gelatine op en haal van het vuur. Zorg dat het niet meer kookt. Laat afkoelen.
  • Klop de room stijf en vouw door de rijstmousse.
  • Verdeel de rijst in halfronde bolletjes van ca 4 cm.

Opmaak

  • Snij plakken en serveer met de rijstmousse ernaast.
  • Klop de room stijf en vorm quenelles. Leg een quenelle room boven op de rijst en garneer met de cress.