Cassismousse
Aantal personen 4
Ingredienten
Cassismousse
- 3 gelatineblaadjes totaal 5 g
- 150 g cassispuree
- 30 g room
- 30 g bosbessensap
- 25 g suiker
- 150 g melkchocolade
- 230 g room
Afwerking
- reep witte chocolade
- enkele besjes frambozen, rode en blauwe bessen
Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water en laat het 10 minuten weken.
Cassismousse
- Hak de melkchocolade in kleine stukjes.
- Pureer voor de cassispuree 150 gram bramen tot een puree en haal door een fijne zeef.
- Breng de cassispuree, de 30 gram room, het bosbessensap en de suiker aan de kook. Voeg de geweekte gelatine toe.
- Giet de warme cassismassa over de melkchocolade en roer dit goed door elkaar totdat de chocolade volledig opgelost is. Laat de cassismousse afkoelen tot 45 graden.
- Klop de 230 g room lobbig. Spatel de room in delen door de cassismousse. Vul de glaasjes en zet in de koelkast voor 4 uur.
Opmaak
- Maak chocoladeschaafsel door de reep chocolade met een scherp mes af te schaven. Strooi wat van het chocoladeschaafsel over het gevulde glaasje. Werk het glaasje verder af met de besjes.
[…] Cassismousse […]