Print het recept

Cassismousse

GangDessert
CCH Menu2020 – April
Aantal personen 4

Ingredienten

Cassismousse

  • 3 gelatineblaadjes totaal 5 g
  • 150 g cassispuree
  • 30 g room
  • 30 g bosbessensap
  • 25 g suiker
  • 150 g melkchocolade
  • 230 g room

Afwerking

  • reep witte chocolade
  • enkele besjes frambozen, rode en blauwe bessen

Bereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water en laat het 10 minuten weken.

Cassismousse

  • Hak de melkchocolade in kleine stukjes.
  • Pureer voor de cassispuree 150 gram bramen tot een puree en haal door een fijne zeef.
  • Breng de cassispuree, de 30 gram room, het bosbessensap en de suiker aan de kook. Voeg de geweekte gelatine toe.
  • Giet de warme cassismassa over de melkchocolade en roer dit goed door elkaar totdat de chocolade volledig opgelost is. Laat de cassismousse afkoelen tot 45 graden.
  • Klop de 230 g room lobbig. Spatel de room in delen door de cassismousse. Vul de glaasjes en zet in de koelkast voor 4 uur.

Opmaak

  • Maak chocoladeschaafsel door de reep chocolade met een scherp mes af te schaven. Strooi wat van het chocoladeschaafsel over het gevulde glaasje. Werk het glaasje verder af met de besjes.

1 Comment

Comments are closed.