Cheesecake met citroengrassorbet
Aantal personen 8
Ingredienten
Citroengras sorbet
- 4 stengels sereh
- 125 g suiker
- 500 ml water
- 2 limoenen
Cheesecake
- ½ doos Bastogne koeken
- 50 g boter
- ½ vanille stokje
- 300 g roomkaas
- 150 g kwark
- 110 g crème fraîche
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 200 g crème fraiche
Vanillecaramel
- 75 g suiker
- 25 ml water
Roodfruit topping
- 150 g roodfruit diepvries
- 4 g agar agar
Bereiding
Citroengras Sorbet
- Sereh kapot slaan en snijden in stukken.
- Het water opzetten in een pan en de suiker, sap van limoen en sereh toevoegen. Aan de kook brengen en daarna 15 minuten laten trekken op allerlaagste vuur. Zeef het vocht en laat dit goed afkoelen, waarna het tot ijs gedraaid kan worden.
Cheesecake
- Bastogne koeken verkruimelen en mengen met 100 g gesmolten boter. Bastognemix storten op bodem van vormpjes (1/2 cm). Vormpjes 30 minuten in koelkast zetten.
- Haal merg uit het vanillestokje. Roomkaas (op kamertemperatuur), kwark, 110 g crème fraîche, suiker en vanillemerg opdraaien in de keukenmachine met mes. Eieren één voor één toevoegen en op het laatst 200 gram crème fraîche toevoegen. (alles zo kort mogelijk laten draaien). Zorg dat alle lucht eruit is.
- Daarna vormpjes afvullen met cheesecakemix tot aan de rand. Afbakken in ongeveer 45 min in oven op 100 gr.
Vanillecaramel
- Zet het stokje op met 75 gram suiker en 25 ml water. Koken tot het begint te karamelliseren en afblussen met 25 ml water. Passeren en laten koelen
Roodfruit topping
- Kook het roodfruit op met de agar agar (2 minuten) en doe op elk vormpje cheesecake een lepeltje roodfruit topping.
- 2 Uur laten afkoelen in koelkast.
Opmaaksuggestie:
- Haal de cheesecake uit de vormpjes en leg deze midden op het bord. Daarop quenelle van sorbet. Vanillecaramel druppelen over het bord.