Print het recept

Cóctel de Cedrón y Achiote

GangDessert
CCH Menu2020 – Februari

Ingredienten

  • 1 liter gefilterd water
  • 20 blaadjes citroenverbena
  • 5 g achiotepasta
  • 1 el anattozaad
  • 1 el versgeperst limoensap
  • 1 el vloeibare honing
  • 20 ml grenadinesiroop
  • Garnering
  • 4 takjes citroenverbena
  • ijsblokjes

Bereiding

  • Achiote of anatto is een kleine boom die 5 tot 10 meter hoog wordt. Aan het eind van de takken hangen stekelige rode peulen met elk 30 tot 50 zaden. De zaden zijn met een oranjegele kleurstof bedekt. Deze wordt door inheemse gemeenschappen in het Amazonegebied soms gebruikt als lichaamsverf, maar hij doet ook dienst als voedingskleurstof. Een kleine achioteboom kan wel 270 kilo zaden produceren.
  • Verwarm het water in een pan tot tegen het kookpunt.
  • Voeg de citroenverbena toe.
  • Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen en de citroenverbena intrekken.
  • Voeg het limoensap en de achiotepasta * toe aan het afgekoelde vocht en zeef.
  • Meng de vloeistof met de honing, grenadine en een paar ijsblokjes. Schenk de cocktail in glazen en garneer elk glas met een takje citroenverbena.
  • * Eigenlijk gebruik je hiervoor anattozaad dat je mee laat trekken bij het koken. Anattozaad is niet verkrijgbaar, maar wel vermalen tot pasta. De pasta lost niet op in water.

1 Comment

Comments are closed.