Crema de Café con Chirimoya
Aantal personen 10
Ingredienten
Cherimoya
- 500 g cherimoya rijpe Jamaica-appel
Koffievla
- 15 g tarwebloem
- 30 ml maisbloem
- 15 g cacao
- 225 ml volle melk
- 225 ml verse espresso
- 20 g fijne kristalsuiker
Crumble
- 50 g verkruimelde biscuitjes
- 50 g havermout
- 60 g boter in stukjes
- 20 g fijne kristalsuiker
Koffiecrème
- 3 eierdooiers
- 65 g fijne kristalsuiker
- 20 g maisbloem
- 50 ml volle melk
- 50 ml kookroom
- 100 ml verse espresso
- 20 g oploskoffie
- 150 ml slagroom geklopt
Garnering
- Muntblaadjes
- Boragecloempjes
Bereiding
Cherimoya
- Schil de cherimoya en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Zet in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
Koffievla met crumble
- Meng in een kom de tarwebloem, maisbloem, de cacao en de helft van de melk tot een pasta. Zet apart.
- Doe de resterende melk met de espresso en de suiker in een pan. Verwarm alles al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Roer een beetje hete melk goed door de cacaopasta (familie maken). Voeg deze pasta toe aan het melkmengsel in de pan.
- Beng het mengsel aan de kook en kook het al roerend tot het dik wordt. Schenk de vla in een bakvorm. Bak het 20 minuten in de oven en laat het afkoelen.
Crumble
- Doe de biscuitkruimels, havermout en de suiker in een kom en wrijf de boter er goed door. Strooi dit mengsel over de koffievla.
Koffiecrème
- Meng de eierdooiers, suiker en maisbloem. Doe de melk, room, espresso en oploskoffie in een kleine pan en roer alles op laag vuur door tot 90 graden C. voeg een beetje van het koffiemengsel toe aan het eierdooiermengsel en meng het erdoor. Doe dan het eierdooiermengsel in een pan met het koffiemengsel en verwarm al roerend 20 minuten tot het dik en romig wordt.
- Neem de pan van het vuur en schep de geklopt slagroom erdoor.,
Opmaak
- Maak in een grote glazen kom (of andere vorm) laagjes in deze volgorde: eerste de gebakken koffievla met kruimels, dan de koffiecrème, dan de gekoelde blokjes cherimoya en tot slot meer koffievla met crumble.
- Garneer met munt en boragebloempjes.
[…] Crema de Café con Chirimoya (Koffiecrème met cherimoya) […]