Print het recept

Frambozen poffertjes met frambozenboter en crème fraiche ijs

GangDessert
CCH Menu2018 – Oktober
Aantal personen 10

Ingredienten

Poffertjes

  • 200 g poffertjes¬mix
  • 200 g water

Frambozen coulis

  • 120 g diepvriesframbozen
  • ¬80 g kristalsuiker

Frambozenboter

  • 75 g roomboter zacht
  • 15 g fram¬bozen¬poeder
  • 5 g poedersuiker

Yoghurtpoedersuiker

  • 25 g yoghurtpoeder
  • 25 g poedersuiker
  • 0,5 g Citroenzuurpoeder

Frambozen schenkstroop

  • 300 g dipvriesframbozen
  • 50 g geleisuiker
  • 50 g glucosesiroop
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 3 dl rode wijn

Mangocoulis

  • 150 g mango
  • 75 g suikerwater 1:1
  • 1 eetlepel limoensap

Crème fraîche sorbet met limoen

  • 300 g water
  • 170 g kristalsuiker
  • 45 g glucose
  • 30 g limoensap
  • 170 g crème fraîche
  • 130 g slagroom

Garni

  • verse frambozen
  • mango brunoise

Bereiding

Poffertjes

  • Meng de poffertjesmix met de frambozencoulis en het water en bak ze zoals gewoonlijk in een poffertjespan met geklaarde roomboter.
  • Frambozen coulis:120 g frambozen bevroren en 80 g kristalsuiker opkoken en zeven

Frambozenboter

  • Klop de boter luchtig in een planeetmenger en voeg de frambozenpoeder en poedersuiker toe. Maak er en blok van en laat stevig worden in de koeling. Snijd er kleine blokjes van en bewaar in de koeling.

Yoghurtpoedersuiker

  • Meng alles met elkaar en bewaar in een goed afgesloten bakje of strooibus.

Frambozen schenkstroop

  • Doe alles in een pan en kook in tot licht stroperig.
  • Giet door een zeef en bewaar de pulp apart in een bakje.

Mangocoulis

  • Snijd de mango fijn en draai er samen met het suikerwater een mooie verse coulis van. Bewaar in een spuitflesje.
  • Snijd de rest van de mango brunoise

Crème fraîche sorbet met limoen

  • Breng de suiker, het water en de glucose aan de kook en laat enkele minuten doorkoken.
  • Laat afkoelen in de koeling en roer er vervolgens het limoensap door.
  • Roer de room en de crème fraîche met elkaar en roer dit door de suikersiroop.
  • Draai tot ijs met behulp van de ijsmachine

Opmaak suggestie

  • Maak een torentje van de poffertjes op het bord en werk af met de yoghurt poedersuiker en een blokje frambozenboter.
  • Schep er een kleine quenelle frambozenpulp en sorbet bij.
  • Vul verse frambozen met de schenkstroop en leg op de borden.
  • Werk de borden af met de mangocoulis .