Howaitoredi Matcha
Aantal personen 10
Ingredienten
Matchacake
- 125 g boter
- 150 g poedersuiker
- 25 ml olijfolie
- ½ vanillestokje
- 3 eieren
- 50 g amandelpoeder
- 30 ml melk
- 100 g bloem
- 15 g matchapoeder
- 3 g bakpoeder
- 50 g donkere chocola
Crumble
- 90 g suiker
- 90 g amandelpoeder
- 90 g bloem
- 90 g zachte boter
- Snuf zout
Chocoladesaus
- 100 g donkere chocola
- 100 ml room
- Theelepel glucose stroop
Choco schots
- 150 g witte chocola
- 4 g matchapoeder
Gemberijs
- 300 ml melk
- 200 ml room
- 4 eierdooiers
- 50 gram pickeld gember
- 110 g suiker
- 1 tl cremadon
Bereiding
Matchacake
- Meng de olie met het vanillemerg. Klop voor de matchcake de boter, poedersuiker en de vanilleolie door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg dan het amandelpoeder en de melk toe.
- Zeef de bloem, matchpoeder en bakpoeder boven het mengsel en mix tot een glad beslag. Verdeel over 2 bekkens.
- Hak de chocola in grove stukken en meng door de helft van het beslag. Stort het chocoladedeeg onder in het cakeblik. Daar boven op het groene beslag. Bak de cake 45 minuten in de oven op 150°C. De cake mag niet te donker worden. Controleer met een saté prikker of de cake gaar is.
Crumble
- Vermeng alle ingrediënten voor de crumble en verspreid deze in kleine stukjes op een bakmat. Bak 15 a 20 min in de oven op 175°C.
Chocoladesaus
- Breng de room aan de kook met de glucose stroop en voeg de donkere chocolade toe. Meng tot een romig geheel.
Choco schots
- Smelt de witte chocola au bain marie en meng deze met 4gr matchapoeder. Smeer het mengsel dun uit op bakpapier en laat dit opstijven in de koelkast. Breek er later schotsen van.
Gemberijs
- Breng de melk en room aan de kook.
- Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en voeg het room/melk toe. Het mengsel laten afkoelen en dan cremadon en de pickeld gember toevoegen en goed doorroeren.
- Het mengsel in de ijsmachine tot gemberijs draaien.
Serveren
- Snij de matchcake in vierkante plakjes en plaats een plak op het bord. Bestrooi met matchapoeder.
- Leg de crumble op een bordje en plaats daar het ijs op. Breek de chocolade schots en druppel de warme chocoladesaus er tussen.