Print het recept

Kwark met honing, jus van passievruchten en zure matten met mango

GangDessert
CCH Menu2023 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Meringue

  • 3 eiwitten
  • 100 g fijne suiker
  • 90 g poedersuiker
  • Snuf zout

Jus van passievruchten

  • 4 passievruchten
  • 50 ml passievruchten sap
  • 2 limoenen
  • 2 rijpe mango
  • 2 sinaasappels
  • 50 gram suiker
  • 10 zure matten rood
  • Honing

Opmaak

  • 500 g volle kwark
  • 8 Napoleon snoepjes

Bereiding

Meringue

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue.
  • Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.

Jus van passievruchten

  • Halveer de passievruchten en lepel de inhoud in een zeef, vang het vocht op in de kom. Wrijf met een soeplepel of klein bakje het sap door de zeef. Doe hierbij de 50 ml passievruchten sap.
  • Pers de sinaasappels. Giet het sap van de sinaasappels ook door de zeef. Bewaar de inhoud van de zeef ook (passievruchtpitjes en sinaasappelpulp).
  • Laat de suiker met iets water lichtgeel kleuren in een pan op hoog vuur.
  • Snijd ondertussen de zure matten zeer fijn. Voeg de zure matten toe aan het pannetje suikerwater en blus dit direct af met het sap van de passievruchten en sinaasappels. Laat dit kort koken (ongeveer 30 seconden).
  • Giet dit in de blender en blender fijn. Schenk het daarna door een zeef in een kom.
  • Schil de mango en snijd deze in mooie kleine blokjes.

Opmaak

  • Schep de mango blokjes in een bord. Schenk hier een beetje van de passievrucht zure matten jus overheen en druppel er wat honing overheen.
  • Doe er een flinke eetlepel kwark bovenop en nog wat van de passievrucht zure matten jus.
  • Rasp er een klein beetje van de limoenschil overheen en de napoleon snoepjes in stukken gemaakt op de rasp.
  • Schep er een paar van de passievruchtpitjes bij en voeg eventueel nog wat honing toe naar eigen smaak.
  • Brokkel tot slot de meringue in grove stukken over het dessert.

1 Comment

Comments are closed.