Parfait de Nuez de Bahuaja
Aantal personen 10
Ingredienten
- 100 g dextrosepoeder
- 20 g vloeibare glucose
- 20 g fijne kristalsuiker
- 90 g melkpoeder
- 1 liter volle melk
- 250 g gepelde bahuajanoten of paranoten grof gehakt
- 2,5 blaadjes gelatine
Garnering
- 100 g geraspte bahuajanoten
- 30 g rietsuiker
Bereiding
- In Peru worden bahuajanoten (paranoten) van januari tot april geoogst in Bahuaja Sonene, net nationale park nabij de grens met Bolivia.
Bereidingswijze
- Doe de dextrosepoeder, glucose, suiker, melkpoeder en de melk in een pan. Verwarm alles tot 85 graden C.
- Doe het melkmengsel in een blender, voeg de gehakte noten toe en meng alles goed. Schenk het mengsel door een zeef in een pan.
- Laat de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten weken. Giet af en knijp het water eruit. Voeg ze toe aan het noten-melkmengsel. Verwarm zachtjes tot 50 graden tot de gelatine is opgelost.
- Schenk het mengsel in een diepvriesbak, dek af en laat in ongeveer 2 uur in de vriezer stevig worden.
Serveren
- Meng de geraspte noten met de suiker. Bestrooi voor het serveren met het noten-suiker mengsel en brandt kort met de crème brûlébrander .
[…] Parfait de Nuez de Bahuaja (Bahuajanotenparfait) […]