Print het recept

Parfait de Nuez de Bahuaja

GangDessert
CCH Menu2020 – Februari
Aantal personen 10

Ingredienten

  • 100 g dextrosepoeder
  • 20 g vloeibare glucose
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 90 g melkpoeder
  • 1 liter volle melk
  • 250 g gepelde bahuajanoten of paranoten grof gehakt
  • 2,5 blaadjes gelatine

Garnering

  • 100 g geraspte bahuajanoten
  • 30 g rietsuiker

Bereiding

  • In Peru worden bahuajanoten (paranoten) van januari tot april geoogst in Bahuaja Sonene, net nationale park nabij de grens met Bolivia.

Bereidingswijze

  • Doe de dextrosepoeder, glucose, suiker, melkpoeder en de melk in een pan. Verwarm alles tot 85 graden C.
  • Doe het melkmengsel in een blender, voeg de gehakte noten toe en meng alles goed. Schenk het mengsel door een zeef in een pan.
  • Laat de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten weken. Giet af en knijp het water eruit. Voeg ze toe aan het noten-melkmengsel. Verwarm zachtjes tot 50 graden tot de gelatine is opgelost.
  • Schenk het mengsel in een diepvriesbak, dek af en laat in ongeveer 2 uur in de vriezer stevig worden.

Serveren

  • Meng de geraspte noten met de suiker. Bestrooi voor het serveren met het noten-suiker mengsel en brandt kort met de crème brûlébrander .

1 Comment

Comments are closed.