Print het recept

Sinasappel Tiramisu

GangDessert
CCH Menu2020 – Mei
Aantal personen 8

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 80 g suiker
  • 500 g Mascarpone
  • 80 g poedersuiker
  • 7 sinaasappels
  • 2 pakken lange vingers
  • Cacao poeder

Bereiding

  • Splits de eieren en klop de eierdooiers met suiker tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume.
  • Spatel vervolgens de mascarpone er voorzichtig doorheen tot een glad geheel.
  • Klop de eiwitten en de poedersuiker stijf en spatel deze met grote slagen door het mascarpone mengsel.
  • Pers de sinaasappels uit. Dompel de lange vingers erin en laat ze doordrenken. Indien gewenst kan er ook Grand Manier toegevoegd worden aan het sinasappelsap.
  • Kies een mooie schaal of kopjes of glaasjes
  • Bouw dan de lagen op begin met de doordrenkte lange vingers gesuikerde laag boven om en om.
  • Strooi er cacao poeder over en zet koud.

1 Comment

Comments are closed.