Witte chocolade toast
Aantal personen 10
Ingredienten
Getoaste witte chocolade
- 250 g witte chocolade
- 3 st citroengras
- 3 blaadjes gelatine
- 150 ml slagroom
- 200 ml melk
Citroenijs
- 400 ml citroenpuree
- 175 g suiker
- 175 ml water
- 3 blaadjes gelatine
Bastognekoek
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g boter
- 50 g kandijsuiker
- 50 ml kandijstroop
- 60 g bruine basterdsuiker
- 2 tl koekkruiden
- ½ el kaneel
- 5 g bakpoeder
- Zout
Grapefruit
- 2 grapefruits
Opmaak
- Bastogne koeken
- 250 g verse aardbeien
- Atsina cress
Bereiding
Getoaste witte chocolade
- Kneus het citroengras, meng dit met de witte chocolade en toast dit in de oven in een ovenschaal voor 15 minuten op 140°C.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom tot yoghurt dikte en zet koud weg.
- Breng de melk aan de kook met de garde, haal de melk van het vuur af en los de gelatine erin op. Giet de melk over de chocolade.
- Druk het geheel, met zoveel mogelijk citroengras door de zeef heen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Slagroom toevoegen (eerst familie maken), in spuitzak en koud wegzetten.
Citroenijs
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Meng de suiker met het water en kook kort op.
- Voeg de citroenpuree toe en breng even tegen de kook aan.
- Haal van het vuur af en voeg de gelatine toe.
- Laat afkoelen, giet de vloeistof in de ijsmachine en draai hier een citroenijs van.
Bastognekoek
- Meng in een grote kom de boter, kandijstroop, kandij- en basterdsuiker door elkaar tot het een gladde massa vormt.
- Voeg het bakmeel, koekkruiden, zout, kaneel en bakpoeder toe en roer dit door de massa. Rol het geheel tot een rol.
- Dek de kom af met een theedoek en zet het een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de rol in plakken van 2 cm dikte
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier platte hoopjes deeg over. Hou er rekening mee dat het deeg in de oven nog een beetje uitloopt.
- Doe de bakplaat met de deeghoopjes voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven
Grapefruit
- Snijd de grapefruit en-vife uit en brand deze even af.
Opmaak
- Maak 2 aardbeien schoon en snijd ze in plakken en kwarten
- Verkruimel de Bastognekoek
- Spuit een dikke vorm chocotoast op het bord
- Bestrooi deze met fijne Bastogne kruimel, druk een beetje aan zodat de hele toast is bedekt
- Leg de aardbeien en grapefruit er speels op.
- Spuit er nog wat dotjes chocotoast bij, garneer deze af met atsina. Eventueel nog wat brokjes Bastogne.
- Leg bij uitgifte een quenelle citroenijs erop.
[…] Witte chocolade toast […]