Print het recept

Witte chocolade toast

GangDessert
CCH Menu2023 – Maart
Aantal personen 10

Ingredienten

Getoaste witte chocolade

  • 250 g witte chocolade
  • 3 st citroengras
  • 3 blaadjes gelatine
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml melk

Citroenijs

  • 400 ml citroenpuree
  • 175 g suiker
  • 175 ml water
  • 3 blaadjes gelatine

Bastognekoek

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g boter
  • 50 g kandijsuiker
  • 50 ml kandijstroop
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • ½ el kaneel
  • 5 g bakpoeder
  • Zout

Grapefruit

  • 2 grapefruits

Opmaak

  • Bastogne koeken
  • 250 g verse aardbeien
  • Atsina cress

Bereiding

Getoaste witte chocolade

  • Kneus het citroengras, meng dit met de witte chocolade en toast dit in de oven in een ovenschaal voor 15 minuten op 140°C.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom tot yoghurt dikte en zet koud weg.
  • Breng de melk aan de kook met de garde, haal de melk van het vuur af en los de gelatine erin op. Giet de melk over de chocolade.
  • Druk het geheel, met zoveel mogelijk citroengras door de zeef heen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Slagroom toevoegen (eerst familie maken), in spuitzak en koud wegzetten.

Citroenijs

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Meng de suiker met het water en kook kort op.
  • Voeg de citroenpuree toe en breng even tegen de kook aan.
  • Haal van het vuur af en voeg de gelatine toe.
  • Laat afkoelen, giet de vloeistof in de ijsmachine en draai hier een citroenijs van.

Bastognekoek

  • Meng in een grote kom de boter, kandijstroop, kandij- en basterdsuiker door elkaar tot het een gladde massa vormt.
  • Voeg het bakmeel, koekkruiden, zout, kaneel en bakpoeder toe en roer dit door de massa. Rol het geheel tot een rol.
  • Dek de kom af met een theedoek en zet het een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de rol in plakken van 2 cm dikte
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier platte hoopjes deeg over. Hou er rekening mee dat het deeg in de oven nog een beetje uitloopt.
  • Doe de bakplaat met de deeghoopjes voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven

Grapefruit

  • Snijd de grapefruit en-vife uit en brand deze even af.

Opmaak

  • Maak 2 aardbeien schoon en snijd ze in plakken en kwarten
  • Verkruimel de Bastognekoek
  • Spuit een dikke vorm chocotoast op het bord
  • Bestrooi deze met fijne Bastogne kruimel, druk een beetje aan zodat de hele toast is bedekt
  • Leg de aardbeien en grapefruit er speels op.
  • Spuit er nog wat dotjes chocotoast bij, garneer deze af met atsina. Eventueel nog wat brokjes Bastogne.
  • Leg bij uitgifte een quenelle citroenijs erop.

1 Comment

Comments are closed.