Witte chocolademousse op cacaobodem met frambozen
Aantal personen 10
Ingredienten
Witte chocolade mousse
- 300 g witte chocolade
- 300 g slagroom
- 75 g melk
- 25 g eigeel
- 3 g gelatine 2 blaadjes
Cacaobodem
- 150 g amandelschaafsel
- 110 g poedersuiker
- 50 g roomboter
- 22 g cacao poeder
- 3 eieren
- zout
Frambozen-cranberry gel
- 100 g cranberry sap
- 30 g frambozen
- 1,7 g agar agar
Vlierbesbloesem-gel
- 50 g vlierbesbloesemsiroop
- 50 g water
- 1,4 g agar agar
Amandel nougatine
- 300 g suiker
- 25 ml water
- 150 g amandelschaafsel
- Chocogalette
- 100 g witte chocolade
Opmaak
- 250 g frambozen
Bereiding
Witte chocolade mousse
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de melk en het eigeel en verwarm deze in een pan tot 80°C. Voeg aan het eind de gelatine toe.
- Smelt de chocolade in de melkbasis en laat afkoelen.
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en maak familie met de chocolade.
- Stort op een plaat en leg in de vriezer.
Cacaobodem
- Doe alle ingrediënten in de blender en draai fijn tot een beslag.
- Strijk uit op een bakplaat en bak af op 160°C voor 20 minuten
- Laat de cacaobodem afkoelen en zet weg tot opmaak.
Frambozen-cranberry-gel
- Doe alle ingrediënten in een pan, breng het al roerend aan kook voor 2 minuten.
- Stort op een bakplaat en laat de gelei stollen.
- Draai weer fijn in een kleine blender.
- Bewaar de gel in een spuitzakje.
Vlierbesbloesem-gel
- Doe alle ingrediënten in een pan, breng het al roerend aan kook voor 2 minuten.
- Stort op een bakplaat en laat de gelei stollen.
- Draai weer fijn in een kleine blender.
- Bewaar de gel in een spuitzakje.
- .
Amandel nougatine
- Maak een blonde karamel en voeg de amandelschaafsel toe.
- Stort dit op een siliconen mat en spreid uit .
- Leg er een bakpapier op en rol dun uit.
- Verwijder het papieren steek direct de te kiezen vorm uit.
- Indien het al uitgehard is maak dan een koksmes heet en snij het in de vorm
Chocogalette
- Laat de witte chocolade au bain marie smelten
- Giet over een bakplaat met ovenpapier
- Laat afkoelen/uitharden en snij in passende stukjes.
Opmaak:
- Haal de chocolademousse 20 minuten voor uitgifte uit de vriezer en laat het iets ontdooien. Leg de amandelnougatine op een bordje. Plaats hierop de uitgestoken mousse, dan de cacaobodem. Hierop nogmaals de mousse . Leg hier de frambozen op. Plaats een plakje chocogalette op de frambozen en maak af met de verschillende gels.