Print het recept

Aubergine gevuld met varkensfarce en kaantjes

GangHoofdgerecht
CCH Menu2020 – Mei
Aantal personen 4

Ingredienten

Aubergines

  • 4 a ubergines
  • 100 ml olijfolie

Varkensfilet en farce

  • 150 g varkensfilet
  • 250 g varkensbuikspek
  • 100 ml slagroom
  • 5 g paddenstoelenpoeder bijv. gedroogde paddenstoelen in vijzel of keukenmachine vermalen (Euroma, potje 36 g Albert Heijn)
  • 50 g gedroogd zwoerd in stukjes
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 30 g zonnebloempitjes
  • zout en peper

Bereiding

Origineel recept in stoomoven

  • Vacumeer de aubergines met de olijfolie en stoom in een stoomoven gedurende 20 minuten gaar op 95°C met 100% vocht.
  • Koel ze direct terug op ijswater.

Zonder vacumeer en stoomoven

  • Prik de aubergines rondom in en rol ze strak in huishoudfolie. Verwarm in de magnetron 3 minuten op vol vermogen (1000 W)
  • Koel ze direct terug op ijswater.
  • Snijd de varkensfilet bij, en sla plat tussen twee vellen plasticfolie tot een dikte van 3 mm.
  • Snijd de aubergines in plakken van 3 cm.
  • Steek de aubergines in het midden uit, zodat je een ring krijgt van ongeveer 3 mm.
  • Draai een farce van het varkensbuikspek, het aubergine vruchtvlees, slagroom, paddenstoelenpoeder en eventuele afsnijdsels van de varkensfilet. Breng de farce op smaak met zout en peper.
  • Leg de aubergineringen op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de varkensfilet in reepjes met dezelfde breedte als de aubergine plakken hoog zijn (3 cm). Maak van het reepje een ring en plaats deze aan de binnenkant van de aubergine.
  • Spuit de farce in de ringen en gaar 7 minuten in de oven op 160°C.
  • Pof de stukjes gedroogd zwoerd op 180°C in hete olie en breng op smaak met zout.
  • Meng het gepofte zwoerd met de zonnebloempitjesen strooi dit over de augerineringen en druk dit lichtjes aan.

Opmaaksuggestie:

  • Leg per bord 3 tot 4 gevulde ringen en serveer warm. Ook lekker met een aardappel mousseline.

Tip:

  • Mocht je geen spuitzak hebben kun je ook een (IKEA) zip zakje gebruiken. Vul het zakje met de farce en breng op spanning. Knip een puntje van het zakje en spuit de farce in de aubergine/filet ring.

1 Comment

Comments are closed.