Print het recept

Geroosterd buikspek Foe Yong Hai 2.0

GangHoofdgerecht
CCH Menu2019 – Februari
Aantal personen 10

Ingredienten

Buikspek

  • 1200 g buikspek zonder zwoerd, aan het stuk
  • 60 g maldonzout of fleur de sel
  • 60 g kristalsuiker

Saus

  • 250 g Hoisin saus
  • 50 g witte sesampasta of evt miso
  • 100 g sojasaus
  • 100 g water
  • 75 g suiker
  • 5 g five spice kruiden

Japanse omelet

  • 9 eieren
  • 4 el dashi
  • 40 g rietsuiker
  • 5 g sojasaus
  • zonnebloemolie
  • sushi matje

Foe Yong Hai 2.0

  • gesneden peultjes
  • gesneden dunne prei
  • gesneden paksoi shanghai kleintjes
  • gesneden tomaat
  • sesamolie

Komkommerparels

  • 1 komkommer
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 100 g suiker
  • 20 g verse gember schoongemaakt
  • 1 stengels citroengras geplet
  • 1,5 stuks steranijs
  • 5 korianderkorrels

Bereiding

Buikspek

  • Wrijf het buikspek in met het zout en de suiker en vacumeer voor 1 uur.
  • Wrijf het overtollige zout en suiker er vanaf en dep droog.
  • Rooster nu 1 uur in een oven van 180°C (let op als het te donker wordt, verlaag dan naar 140°C) en gaar vervolgens nog 1 uur uur op 140°C. Lak op het laatst 2 maal met de saus.
  • Indien de suiker verbrand, leg alles dan op een schoon matje

Saus

  • Verwarm alle ingrediënten samen en zorg dat de suiker opgelost is.

Japanse omelet

  • Breek de eieren in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de olie. Meng alles goed.
  • Verhit een tamago pan op de gasbrander en smeer in met een beetje zonnebloemolie. Veeg het teveel met papier eruit. Schenk een laag van het eimengsel in de pan. Rol de omelet voor de bovenkant helemaal droog is naar de rand van de pan. Schenk nogmaals een deel van het mengsel erbij en laat het onder de eerste rol lopen. Rol deze omelet voordat het droog is om de eerste rol. Herhaal dit enkele malen. Maak van het eimengsel meerdere omeletten.
  • Maak eventueel met behulp van een makisu (bamboematje voor maken van sushi) een mooie vierkante rol. Snij het in stukken

Foe Yong Hai 2.0

  • Wok de peultjes, prei en paksoi op hoog vuur in neutrale olie heel kort en voeg als laatste de tomaat toe.
  • Wok op de aparte gasbrander.
  • Breng op smaak met sesamolie en een beetje zout.

Komkommerparels

  • Kook alle ingrediënten, behalve de komkommer, op en laat 10 minuutjes trekken.
  • Boor de balletjes komkommer uit en doe in een passend bakje.
  • Voeg gezeefd inmaakvocht toe vacumeer tot gebruik.

Opmaak

  • Snij het spek en leg op de borden met de Foe Yong Hai.
  • Werk af met de saus en de zoetzure komkommerparels.