Thema: Peru

Tataki van tonijn met loempia’s van avocado en krab

Wijn: Grauburgunder – Rudi Rüttger

Sudado de Dorad e Crema de Queso Fresco y Huacatay
(Sudado met dorade en Huacataycrème met queso fresco)

Wijn: Stangl – Grüner Veltliner – Strass

Causa de Calamar, Papa Morada y Cebolla Encurtida (Causa met pijlinktvis, blauwe aardappel en ingelegde ui)

Leche de Tigre de Espárrago Verde con Maiz Chulpi (Asperge tijgermelk met chulpi-mais)

Wijn: Viognier – Bécassier  

Causa de Escabeche de Pato (Causa van Escabeche met eend)

Wijn: Adega de PiasReserva – Alentejo

Parfait de Nuez de Bahuaja (Bahuajanotenparfait)

Crema de Café con Chirimoya (Koffiecrème met cherimoya)

Wijn: Cóctel de Cedrón y Achiote (Cocktail met citroenverbena en Anattozaad)Wijnen zijn verkrijgbaar bij:

Delivino
Van Hogendorplaan 44
Hilversum
https://delivino.nl/

Voorgerecht

Naam Grauburgunder Rudi Rüttger
Regio Oostenrijk
land Rheinpfalz
Druivenras Pinot Grigio
Smaakprofiel Grauburgunder Rudi Rüttger Pfalz :   In het iets warmere gebied Rheinpfalz kunnen de druiven goed rijpen aan de stokken. Dan kun je met moderne koele wijn maaktechniek heerlijk frisse droge wijnen maken.  
Omschrijving/ Achtergrond Deze Grauburgunder  PInot Gris=Pinot Grigio heeft mooi frisse fruittonen met zeer licht bloemigheid daarin. Fijne zuurgraad, een wijn die veel gastro combi’s aan kan en ook nog eens prettig drinkt. Ook de afdronk is op fris fruit en schoon. 


Tussengerecht 1

Naam Stangl Grüner Veltliner Strass.
Land Oostenrijk
   Wit
Smaakprofiel Stangl Grüner Veltliner Strass. Waldschütz, Kamptal   Markus Waldschütz is al een tijd zijn vader aan het opvolgen en scoort echt hele beste punten internationaal.
 Deze Stangl is strak op RVS gemaakt, heel schoon en puur. Heel droog, wel mooi fris sappig en dan juist eens niet zo zurig, een boeiende fijne smaaklijn.  
Omschrijving/ Achtergrond Een zekere elegantie en verfijning komen tot uiting in dit         kloeke sap van geselecteerde percelen. Een duidelijke expressie van hoe Grüner Veltliner heel eigenkan zijn.  

Tussengerecht 2

Naam Viognier Bécassier  
Land Frankrijk/ Cotes du Rhone Sud
Kleur / soort wit
Druivenras Viognier  
Smaakprofiel Viognier die beroemd is van de Noord -Rhône kan goed gemaakt ook zeer goed in het zuiden gedijen.   Vol van gehalte, met rijpe fruitexpressie. Abrikoos, wilde (platte) perzik,  peer…er is meer. Een krachtige wijn, wel dik, niet vet, geheel zonder hout gemaakt. Een wijn als deze kan veel  gerechten aan qua kruidigheid en spicyness Ook bij kazen gaat dit vaak heel mooi. Een zeer zonnig rijk glas  

Hoofdgerecht

Naam Adega de Pias
Reserva  Alentejo
land Portugal
Kleur / soort Rood
Smaakprofiel Al wat mooi geouderd komen hier hele zachte gerijpte fruittonen  in een donkere rijke smaak terecht. Zeker ook zachter te noemen. Elegante en toch een tikje stoere tonen met wat koffie en chocola en ook cacao in de verte. Ook nog iets licht herbaals en kruidig-etherisch is verpakt in het aroma.   Juist niet overdreven krachtig, wel goed  zacht rijk van smaak. Heel leuk complete wijn die ook echt wel anders is dan de doorsnee, modern gemaakt, heel Portugees. Geeft verassend leuke effecten bij foodpairing.