Beste leden,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Koken vanaf juni
  • Challenge Oud Hollandse recepten
  • Website CCH


Koken vanaf juni

Zoals woensdag tijdens de persconferentie is medegedeeld zullen de maatregelen rondom het Corona virus iets worden verruimd.

De voor onze vereniging meest belangrijke verruiming in de maatregelen is, het voornemen dat de horeca weer (deels) open mag met een beperking van maximaal 30 aanwezige personen en de 1,5 meter afstand per 1 juni.

Dit kan betekenen dat, met inachtneming van de regelgeving, vanaf juni weer activiteiten in onze kookstudio kunnen gaan plaats vinden. Wij zijn als bestuur bezig dit uit te werken. Zodra de verruiming definitief is zullen wij jullie informeren hoe, onder welke voorwaarden en wanneer er weer kan worden gekookt.


Challenge Oud Hollandse recepten

In de vorige nieuwsbrief van april hebben wij jullie gevraagd om Oud Hollandse gerechten in te sturen, waarbij de meest originele gerechten worden beloond met een fles wijn.

De winnaars zijn:

Voorgerecht        Tina van Putten met het gerecht Courgettebloem met gerookte palingmousse

Hoofdgerecht      Jonna Zellenrath met het gerecht Kalfslever met appel, spek en ui

Dessert              helaas geen inzendingen ontvangen

De gerechten zullen binnenkort op de website worden geplaatst.

Website CCH

Op onze website is een nieuw tabblad opgenomen namelijk Basisrecepten.

Hier zijn veel standaard recepten opgenomen die veelvuldig in de keuken bereid worden zoals bouillons, sauzen en deegbereidingen.

Ook zullen onder het algemene deel kalenders, woordenlijsten en omrekentabellen opgenomen gaan worden.

Alle gerechten kunnen direct op je mobiel opgevraagd worden, zodat je altijd je eigen Basiskookboek bij de hand hebt.

Mocht je nog basisgerechten missen, stuur je aanvulling naar menucommissie@cchilversum.nl

Met vriendelijke groeten,


Namens het bestuur

Cindy, Lea, Peter en Etienne