Cannelloni van zoetzuur
Aantal personen 10
Ingredienten
Cannelloni
- 4 blaadjes gelatine
- 450 ml lekvocht van zoetzure augurken
- 4,5 g agar agar
Vulling
- 150 g zoetzure augurken
- 2 tenen gerookte knoflook
- 3 sjalot
- 150 g shiitake
- 150 g feta
- Neutrale olie
Opmaak
- oestersaus
- Daikon Cress
Bereiding
Cannelloni
- Week de gelatine in koud water. Breng het lekvocht aan de kook en los de agar agar erin op. Laat even koken, haal van het vuur en los de gelatine erin op.
- Stort uit op een van folie voorziene bakplaat van circa 30 x 45 centimeter en laat opstijven tot een dunne gelei.
- Snijd de gelei in vierkanten van circa 8 centimeter.
Vulling
- Hak de augurken in kleine blokjes en hak de shiitake fijn.
- Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
- Verbrokkel de feta.
- Fruit de gerookte knoflook met de sjalot en shiitake een paar minuten in wat olie. Schep de blokjes augurk erdoor en laat afkoelen.
Opmaak
- Leg een beetje vulling in een baan over een velletje gelei en rol op tot cannelloni. Maak een streep oestersaus op het bord, leg daar de cannelloni op en top af met blaadjes daikon cress.
- Druppel oestersaus erbij.
[…] Cannelloni van zoetzuur […]