Cawanmushi
Aantal personen 10
Ingredienten
Dashi
- 0,7 liter water
- 25 cm Kombu
- 50 g bonitovlokken
Kip
- 250 g kipfilet
- 1 Lenteui
- 1 el sake
- 3 el Kikkoman sojasaus
Eieren
- 7 eieren
- 2 el mirin
- 10 shiitake
Omelet
- 6 eieren
- 2 el mirin
- arachideolie
Garnalen
- 10 rauwe garnalen
- 1 teen knoflook
Opmaak
- lenteui
Bereiding
Dashi
- Maak eerst de Dashi: breng het water met de kombu aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en verwijder de kombu. Roer de bonitoflakes door de bouillon en laat 10 minuten trekken. Zeef de bouillon en laat afkoelen.
Kip
- Snij de kipfilet in kleine blokjes van 5mm en marineer deze in de sake en sojasaus. Snij de lenteui fijn en voeg deze toe.
Eieren
- Klop de eieren en haal deze door een zeef, voeg een snufje zout toe, de mirin en meng met de afgekoelde dashi. Snij de shiitake in stukjes.
Omelet
- Maak een Japanse omelet:
- Klop de eieren los en haal door een zeef. Voeg 2 el mirin toe.
- Neem het rechthoekige pannetje, op hoog vuur. scheutje olie erin en bak ca 1 sauslepel eimengsel. Zodra gestold: vouw dubbel en nog een keer dubbel zodat je een strookje van 4 lagen dik hebt. Laat de strook omelet in de pan, voeg een nieuwe lepel eimengsel toe en opnieuw 2x dubbel vouwen. Herhaal dit nog een keer.
- Daarna bak je een tweede omelet.
- Snij beide omeletten in ca 5-6 stukken, ter grootte van een sushi.
Garnalen
- Bak de garnalen kort in wat arachideolie en knoflook.
- Snij de lenteui super dun in de lengte en plaats dit in ijswater zodat het gaat krullen.
- Verdeel de kip met marinade als eerste en daarna de shiitakes over de liefst hoge, smalle kommetjes. Schenk het ei dashimengsel in de kommetjes en dek af met aluminiumfolie. Stoom het mengsel ongeveer 10 minuten in de stoomoven.
- Stoomoven:
- Zet aan (water pakt hij automatisch)
- Kies linksboven het stoom-tekentje.
- Kies: 100% (100% stoom), temperatuur kun je niet kiezen want is dan standaard 100 graden.
- Kies schuifbalk onderin 00:10
- Oven start automatisch
Serveren
- Plaats het kommetje op een bord.
- Leg de omelet ernaast en plaats de garnaal erboven op.
- Serveer met lenteui.