Print het recept

Citroengrasbouillon met gestoomde fazant

GangTussengerecht
CCH Menu2023 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Knolselderijbouillon

  • 3 kg knolselderij
  • 30 ml witte balsamicoazijn
  • 0,5 citroen
  • zout

Citroengrasbouillon

  • 2 liter knolserderijbouillon
  • 1 limoen
  • 20 korianderkorrels
  • 4 steranijs
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g citroengras
  • 10 witte peperkorrels
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 el sojasaus

Gestoomde fazantenborstfilet

  • 4 fazantenborstfilets
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 3 szechuanpeperkorrels
  • zout
  • peper

Opmaak

  • 1/8 ijsbergsla

Bereiding

Knolselderijbouillon

  • Maak de knolselderij schoon en verwerk deze op twee wijzen. Verwerk 2 kg knolselderij tot sap door de knolselderij door een sapcentrifuge te persen. (de pulp gaat naar het hoofdgerecht!!) Snij de overige knolselderij in dikke plakken. Breng aan de kook met ruim 1 liter water en schuim de bouillon regelmatig af. Laat deze 20 minuten trekken
  • Voeg het geperste sap samen met de bouillon en breng op smaak met citroen, witte balsamicoazijn en zout.

Citroengrasbouillon

  • Breng de knolselderijbouillon aan de kook
  • Kneus het citroengras.
  • Voeg de schil van de limoen, koriander, steranijs, gehalveerde knoflook, laurier en het citroengras toe.
  • Laat dit 1 uur van het vuur af infuseren.
  • Passeer door een zeef.
  • Breng op smaak met sojasaus.
  • Houd de citroengrasbouillon tot uitgifte

Gestoomde fazantenborstfilet

  • Breng de fazantenborstfilets op smaak met zout en peper.
  • Breng de kippenbouillon met de steranijs, kaneelstokje en peperkorrels tot aan de kook.
  • Laat de fazantenborstfilets in een stoommandje boven de bouillon gaar stomen tot een kerntemperatuur van 63°C (ca 6 minuten, afhankelijk van de dikte).
  • Let op: de kippenbouillon niet in laten koken. En de bouillon is alleen voor te garen en gaat door naar de volgende kookgroep (zet in de koeling).

Opmaak

  • Snij de filets in hele dunne plakjes en leg in de citroengrasbouillon. Decoreer met een toefje ragfijn gesneden ijsbergsla.