Print het recept

Gemarineerde kabeljauw ‘Nobu’

GangTussengerecht
CCH Menu2019 – Februari
Aantal personen 10

Ingredienten

  • 1000 g gefileerde kabeljauw
  • 150 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 450 g shiro miso (witte sojabonen pasta)
  • 250 g suiker
  • 2 nori velletjes
  • 25 ml sushi azijn

Bereiding

Miso oplossing

  • Breng mirin en sake aan de kook en los hierin de shiro miso op. Roer de suiker hier doorheen tot deze is opgelost en laat afkoelen op ijs.

Kabeljauw

  • Fileer de kabeljauw en portioneer. Vacumeer deze met de miso oplossing. Zet zo lang mogelijk weg in de koelkast.
  • Verwarm een oven voor op 200 graden.
  • Haal de vis uit de zakken en leg deze op een ovenrekje en vang het vocht op. Na het uitlekken leg je de vis op een siliconenmat en rooster afhankelijk van de dikte, in de oven gedurende 8 tot 10 minuten. Blijf voelen met je vinger totdat je (ontspannen) duim van de muis voelt.

Opmaaksuggestie

  • Verwarm de marinade en voeg daaraan toe de sushi azijn en knip een velletje nori op maat.
  • Leg hier een stukje vis op en druppel wat marinade rondom