Print het recept

Gerookte Mul op room risotto met Parmezaan truffelsaus

GangTussengerecht
CCH Menu2020 – Juni
Aantal personen 8

Ingredienten

Rode Mul

  • 4 rode mul
  • Rookmot

Risotto

  • 600 g risotto
  • 800 ml groente¬bouillon
  • 250 ml room
  • 30 g Roomboter
  • 100 g Parmezaan fijngeraspt

Saus

  • 200 ml groentebouillon
  • 125 g Parmezaanse kaas
  • 75 g boter
  • truffelolie

Opmaak

  • rucola

Bereiding

Rode Mul

  • Fileer de mul en verder schoonmaken.
  • Zout de filets licht en rook deze warm net voor uitgifte in 5 minuten gaar.

Risotto

  • Risotto zachtjes aanzweten in wat olijfolie ongeveer 3 min. Groentebouillon mengen met de room. Kwart daarvan toevoegen aan de rijst. Langzaam koken tot vocht opgenomen is, regelmatig roeren. Als vocht opgenomen is, opnieuw vocht toevoegen tot de rijst bijna gaar is. (De risotto is in ongeveer 18 minuten gaar). Als laatste Parmezaan raspen en toevoegen aan de rijst met de roomboter.

Saus

  • Bouillon met boter aan de kook brengen. Parmezaan fijn raspen en aan de kokende bouillon toevoegen en een paar min. aan de kook houden. Op smaak maken met truffelolie. Van het vuur afnemen en direct de rode mul erin leggen. Zorg dat de mul lang genoeg in de saus ligt om de smaak op te kunnen nemen.

Opmaaksuggestie:

  • Risotto in het midden van het bord. Rode Mul filet er tegen aan. Garneren met rucola. Saus over gerecht naperen en er omheen druppelen

1 Comment

Comments are closed.