Leche de Tigre de Espárrago Verde con Maiz Chulpe
Aantal personen 10
Ingredienten
Asperges
- 10 groene asperges gewassen en harde uiteinden verwijderd
- 1 tl olijfolie
- 240 ml koud water
Leche de tigre – base (Tijgermelk – Basis)
- 100 g bleekselderij
- 100 g ui
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 3 cm verse gember geschild
- 1 dessertlepel fijn zeezout
- 1 tl suiker
- stelen van 1 bos koriander
Leche de tigre
- 4 el basis voor tijgermelk
- 2 limoenen
- 200 g ijsblokjes
- 30 g zeer verse witvisfilet zonder vel
- 1 tl ingelegde jalapeno-peper
Mais poffen
- 125 gr chulpe maiskorrels
- 1 el koolzaadolie
- zout
Bereiding
Asperges
- Zet een stoommandje op een pan met water en breng aan de kook. Leg 4 asperges bestreken met olijfolie in het stoommandje. Dek het mandje af en zet het vuur laag. Stoom de asperges in 3-5 minuten beetgaar.
- Doe intussen de overige asperges met het koude water in een blender en meng alles goed. Zeef het mengsel om vezelige stukjes asperge te verwijderen en zet de vloeistof apart. Maak de blender schoon.
Leche de tigre – base (Tijgermelk – Basis)
- Doe alle ingrediënten grof gesneden in een kom en pureer met de staafmixer.
- Dek het mengsel goed af en zet het in de koelkast tot je de volledige Tijgermelk gaat maken.
Leche de tigre
- Doe de aspergevloeistof weer in de blender en voeg de basis tijgermelk, het limoensap, de ijsblokjes, vis en fijngehakte peper toe. Meng alles 1 minuut en giet in een kom.
- Dek de kom af en zet hem 15 minuten in de koelkast. Het schuim komt dan boven drijven, schep dit af met een schuimspaan.
- Snijd de gestoomde asperges in plakjes of dunne repen.
- Serveer met de tijgermelk.
Mais poffen
- Verhit een koekenpan met een eetlepel olie en strooi de maiskorrels erin. Doe het deksel erop en pof de mais, schud de pan regelmatig even om. Als het poffen stopt en de mais goudbruin is laat deze dan afkoelen op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
Opmaak
- Maak een leuke compositie van alle elementen gecombineerd met de Causa de Calamar.
[…] Leche de Tigre de Espárrago Verde con Maiz Chulpi (Asperge tijgermelk met chulpi-mais) […]