Print het recept

Met rozemarijn gerookte watermeloen ’hammetje’ fetta, zwarte olijf en geblakerde prei

GangTussengerecht
CCH Menu2019 – September
Aantal personen 10

Ingredienten

Meloenhammetje

  • 1 grote watermeloen
  • zout
  • 2 bosjes rozemarijn
  • 200 ml vloeibare honing
  • 6 el donkere sojasaus
  • 6 el BBQ-saus
  • 300 gr feta
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 el citroensap
  • 100 gr zwarte olijf
  • 5 stengels prei

Muntolie

  • 25 ml druivenpitten olie
  • 1 el sushiazijn
  • 8 blaadjes munt

Opmaak

  • Zwarte sesamzaad
  • Grof zeezout

Bereiding

Meloen

  • Ontvel en snijd de watermeloen in plakken van 3 cm dik en kerf ruitvormig in. Pekel een kwartier in water en zout. Dep droog en droog hierna 45 minuten in de heteluchtoven op 80C met de deur op een kier (pollepel er tussen).
  • Week de houtsnippers 10 minuten in water en zeef daarna. Doe de houtsnippers in de rookbak en leg direct op de kolen. Doe 1 bos rozemarijn op de bak boven de kolen. Rook de plakken droge meloen gedurende 45 minuten warm (ca 90 graden) in de rookoven. Maak een mengsel van honing, sojasaus en BBQ-saus en mop het over de watermeloen en zet in de oven op 160C gedurende ca 45 minuten / 1 uur. Grill op het laatst onder de salamander nog een paar minuten.

Feta

  • Snij de feta brunoise en maak op met het mengsel van citroensap, honing en in de vijzel gepoederde tijm.

Olijf

  • Snij de olijf in ragfijne plakjes.

Prei

  • Spoel de prei zonder deze te snijden.
  • Rooster de stengels prei onder de salamander tot de buitenkant zwart is en pel tot enkel de witte kern.

Muntolie

  • Blender de munt, olie en azijn

Opmaak

  • Steek met de kleinste ringsteker 4 rondjes uit de watermeloen en werk af met de overige componenten.