Parmezaan Taco gevuld met Kippendij
Aantal personen 10
Ingredienten
Taco
- 300 g Parmezaanse kaas
Vulling
- 400 g kippendij schoon
- 100 g wortel
- 100 g prei
- 2,5 stengel bleekselderij
- 2 takjes tijm
- 25 ml olijfolie
- Zout en peper
Julienne gesneden groenten
- 250 g wortel
- 250 g courgette
- 250 g ui
- 250 ml gevogelte fond
- 40 g geplisseerde tomaat zonder zaadlijsten
- 15 el Griekse yoghurt
Bereiding
Taco
- Rasp de parmezaan heel fijn en leg hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat (gebruik evt stekertje) en spreid tot een dunne laag. ‘Smelt/Bak’ in oven (laagste lucht snelheid!!) van 200C. ca. 8-10 minuten en haal uit oven. Laat licht afkoelen en haal tijdig met een spatel van plaat (kaas koekje nog vormbaar).
- Maak een taco vorm als de kaas nog warm is. Maak grote Taco’s en doe dit van te voren.
Vulling
- Doe de kippendij met de gesneden groentevulling, de kruiden en een scheut gevogelte fond in een vacuümzak (zo plat mogelijk) en zet het geheel een 45-50 minuten in sous-vide op 65 graden Celsius. Koel snel terug en scheur de kip in reepjes. Bewaar in de koeling tot gebruik.
Julienne gesneden groenten
- Pel de ui, schil de wortel en verwijder de uiteinden van de courgette (laat hier het schilletje aan, maar was goed)
- Snijd de groente in fijne julienne.(gebruik de mandoline)
- Vlak voor het uitgaan: Fruit de reepjes ui tot deze glazig zijn (gebruik geen of heel weinig olie). Voeg de rest van de groenten toe en roerbak onder voortdurend roeren tot bijtgaar.
Opmaaksuggestie
- Vul Taco’s met kip. Een weinig warm gevogeltefond eroverheen. Dresseer met wat Griekse yoghurt en tomaat + groen accentje. De Julienne komt er als een torentje bij.
- Wat drinken we erbij?
- Italië, Perla Verduzzo Frizzante – Azienda Aghricola Giol * Bio
[…] Parmezaan Taco gevuld met Kippendij […]