Print het recept

Parmezaan Taco gevuld met Kippendij

GangTussengerecht
CCH Menu2016 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Taco

  • 300 g Parmezaanse kaas

Vulling

  • 400 g kippendij schoon
  • 100 g wortel
  • 100 g prei
  • 2,5 stengel bleekselderij
  • 2 takjes tijm
  • 25 ml olijfolie
  • Zout en peper

Julienne gesneden groenten

  • 250 g wortel
  • 250 g courgette
  • 250 g ui
  • 250 ml gevogelte fond
  • 40 g geplisseerde tomaat zonder zaadlijsten
  • 15 el Griekse yoghurt

Bereiding

Taco

  • Rasp de parmezaan heel fijn en leg hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat (gebruik evt stekertje) en spreid tot een dunne laag. ‘Smelt/Bak’ in oven (laagste lucht snelheid!!) van 200C. ca. 8-10 minuten en haal uit oven. Laat licht afkoelen en haal tijdig met een spatel van plaat (kaas koekje nog vormbaar).
  • Maak een taco vorm als de kaas nog warm is. Maak grote Taco’s en doe dit van te voren.

Vulling

  • Doe de kippendij met de gesneden groentevulling, de kruiden en een scheut gevogelte fond in een vacuümzak (zo plat mogelijk) en zet het geheel een 45-50 minuten in sous-vide op 65 graden Celsius. Koel snel terug en scheur de kip in reepjes. Bewaar in de koeling tot gebruik.

Julienne gesneden groenten

  • Pel de ui, schil de wortel en verwijder de uiteinden van de courgette (laat hier het schilletje aan, maar was goed)
  • Snijd de groente in fijne julienne.(gebruik de mandoline)
  • Vlak voor het uitgaan: Fruit de reepjes ui tot deze glazig zijn (gebruik geen of heel weinig olie). Voeg de rest van de groenten toe en roerbak onder voortdurend roeren tot bijtgaar.

Opmaaksuggestie

  • Vul Taco’s met kip. Een weinig warm gevogeltefond eroverheen. Dresseer met wat Griekse yoghurt en tomaat + groen accentje. De Julienne komt er als een torentje bij.
  • Wat drinken we erbij?
  • Italië, Perla Verduzzo Frizzante – Azienda Aghricola Giol * Bio

1 Comment

Comments are closed.