Peterselie gnocchi, gemarineerde asperges, Taleggiosaus en truffelolie
Aantal personen 10
Ingredienten
Vinaigrette
- 6 el Thaise vissaus Megachef
- 2 limoenen
- 1 el koriander
- ½ el munt
- 1 el rietsuiker
- 1 klein rood chilipepertje
- 2 sjalotten
Asperges
- 10 witte asperges
- 10 groene asperges
Gnocchi
- 400 g kruimige aardappelen
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- Hele bos platte peterselie
- Peper/zout
Taleggiosaus
- 2 sjalotten gesnipperd
- 250 g boter
- 50 ml witte natuurazijn
- 200 ml witte wijn
- 50 ml room
- 50 ml water
- Citroensap
- 130 g Taleggio zonder korst
Opmaak
- Truffel olie
- limoen rasp
Bereiding
Vinaigrette
- Hak alle kruiden voor de vinaigrette fijn en snipper de uitjes ragfijn.
- Rasp de limoenen en pers ze uit.
- Meng alle ingrediënten en schud flink door elkaar.
Asperges
- Schil de witte asperges, haal het uiteinde eraf en grill ze in het geheel om en om gaar. Snij het uiteinde van de groene asperges en leg deze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en gaar ze 20 minuten op 150°C. Snij de witte en groene asperges in gelijke stukjes en halveer ze in de lengte. Voeg vinaigrette toe en schep regelmatig om. Laat staan tot uitgifte.
Gnocchi
- Kook de aardappelen gaar en knijp door pureeknijper. Laat afkoelen tot handwarm. Snij de peterselieblaadjes fijn.
- Meng de aardappelen met bloem, ei en peterselie en kneed ongeveer 5 à 10 min tot een elastische bal. Voeg meer bloem toe als het deeg plakt.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit strepen van 1,5 cm op een bebloemd werkblad. Snij de sliert in kleine stukjes en rol de gnocchi tegen een vork voor de inkepingen. Kook de gnocchi in flink gezouten water.
- Ze zijn gaar als ze boven komen drijven.
Taleggiosaus
- Stoof de sjalotten in een beetje boter, blus af met azijn en witte wijn. Laat inkoken tot een kwart. Voeg de room en het water toe en maak de saus dik door geleidelijk stukjes koude boter toe te voegen.
- Snij de Taleggio in kleine blokjes van 2cm en voeg deze toe aan de saus. Roer tot deze zijn opgelost.
- Breng op smaak met witte peper, zout en citroensap
Opmaak
- Meng de gnocchi met de saus en schep deze in het midden van het bord. Doe hierop enkele druppels truffelolie
- Schud het teveel aan vinaigrette van de asperges en verdeel de asperges over de gnocchi.
- Doe wat limoen rasp over het gerecht.