Print het recept

Rauwgebakken mosselen in chorizo-olie

GangTussengerecht
CCH Menu2016 – Januari
Aantal personen 10

Ingredienten

Mosselen

  • 200 g chorizo
  • 200 ml olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 300 g gekookte potje witte bonen
  • 4 el gehakte bladpeterselie
  • 2 citroenen sap

Bereiding

Bereidingswijze

  • Verwarm in een sauspan op een zeer laag vuur de olijfolie met daarin de in kleine blokjes gesneden chorizo. Zorg dat de chorizo helemaal is uitgebakken, maar niet hard is en zeef de chorizo-olie. Voeg de aangebakken chorizoblokjes toe aan de witte bonen en de peterselie.
  • Verwarm een bakpan op een hoog vuur en gooi de gedroogde mosselen in de pan. Voeg direct de chorizo-olie hieraan toe en schep de mosselen een aantal keren goed om zodat ze kunnen garen en opengaan (maximaal 2 min.). Proef tussentijds of ze gaar zijn. Voeg vervolgens het citroensap toe en schep alles nog eens goed om. Laat het geheel niet te lang op het vuur staan.

Opmaaksuggestie

  • Neem een steekring (Ǿ10 cm) en schep enkele lepels van de bonen-chorizo massa, die licht is verwarmd, in de ring. Schik hierom heen 5 à 6 gebakken mosselen in de schelp en schep een beetje van de chorizo-olie-citroensaus op de bonen en eventueel iets om de mosselen heen.

Wat drinken we erbij?

  • Spanje, Navarra | Bodega Aroa-Gorozin ‘Le Naturel’ * Bio
  • De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en gelegen in Valle de Deierri ten noorden van de Rioja tussen Pamplona en Logroño, een gebied dat tot één van de hoogste gelegen in de D.O. Navarra behoort.
  • Druivenras : Garnacha
  • Proef & ruik een explosie van rood fruit , sappige geur van zwarte bessen en kersen met iets balsamiek, rode rozen en rode paprika. De smaak is jong vol verfrissend zwarte bessensap en rijpe kersen. Wat kruidnagel, rode paprika en karamel maken het feestje compleet.
  • Lekker bij knapperige salades met bijvoorbeeld kip, stevigere vissoorten, tapas, vleeswaren.

1 Comment

Comments are closed.