Print het recept

Ravioli van biet

GangTussengerecht
CCH Menu2024 – Mei
Aantal personen 10

Ingredienten

Biet

  • 4 grote rode bieten zo groot mogelijk
  • Gerookte olijfolie

Vulling

  • 150 g gorgonzola
  • 150 g mascarpone
  • 2 el hazelnootolie
  • 50 g walnoten

Vinaigrette

  • 25 ml frambozenazijn
  • 25 ml balsamico azijn
  • 100 ml olijfolie

Opmaak

  • 30 g gehakte hazelnoten
  • Scarlett cress
  • Rucola cress
  • Maldon zout
  • Zwarte peper

Bereiding

Biet

  • Zet de shock freezer aan.
  • Besprenkel de bieten met gerookte olijfolie en strooi er wat zout op.
  • Pak de bieten individueel in aluminiumfolie.
  • Pof de bieten 1-1,5 uur in een oven van 200°C.
  • Koel terug in de shock freezer.
  • Schil de bieten en snij op de snijmachine stand 4-5 plakjes en druppel er wat gerookte olie op de plakjes.

Vulling

  • Rooster de walnoten in een droge pan. Hak de noten fijn.
  • Roer alle ingrediënten tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Spuit een dot vulling op een plak biet.
  • Leg een tweede plakje biet op de vulling en duw de lucht eruit en vorm tot een ravioli.
  • Snij de randen bij met een steker.
  • Maak 30 ravioli.

Vinaigrette

  • Klop alle ingrediënten tot een vinaigrette.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak

  • Plaats drie ravioli op de borden.
  • Lepel vinaigrette over de borden.
  • Versier de ravioli met hazelnootjes, cress en balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met zwarte peper en maldon zout.