Ravioli van biet
Aantal personen 10
Ingredienten
Biet
- 4 grote rode bieten zo groot mogelijk
- Gerookte olijfolie
Vulling
- 150 g gorgonzola
- 150 g mascarpone
- 2 el hazelnootolie
- 50 g walnoten
Vinaigrette
- 25 ml frambozenazijn
- 25 ml balsamico azijn
- 100 ml olijfolie
Opmaak
- 30 g gehakte hazelnoten
- Scarlett cress
- Rucola cress
- Maldon zout
- Zwarte peper
Bereiding
Biet
- Zet de shock freezer aan.
- Besprenkel de bieten met gerookte olijfolie en strooi er wat zout op.
- Pak de bieten individueel in aluminiumfolie.
- Pof de bieten 1-1,5 uur in een oven van 200°C.
- Koel terug in de shock freezer.
- Schil de bieten en snij op de snijmachine stand 4-5 plakjes en druppel er wat gerookte olie op de plakjes.
Vulling
- Rooster de walnoten in een droge pan. Hak de noten fijn.
- Roer alle ingrediënten tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Spuit een dot vulling op een plak biet.
- Leg een tweede plakje biet op de vulling en duw de lucht eruit en vorm tot een ravioli.
- Snij de randen bij met een steker.
- Maak 30 ravioli.
Vinaigrette
- Klop alle ingrediënten tot een vinaigrette.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak
- Plaats drie ravioli op de borden.
- Lepel vinaigrette over de borden.
- Versier de ravioli met hazelnootjes, cress en balsamicoazijn.
- Breng op smaak met zwarte peper en maldon zout.