Print het recept

Saba Miso, Daikon Yuki en Kaisō kurīmu

GangTussengerecht
CCH Menu2022 – April
Aantal personen 10

Ingredienten

Makreel

  • 5 kleine makrelen
  • 4 el mirin
  • 4 el sake
  • 4 el rode miso
  • Peper
  • Zout

Daikon

  • Sushi azijn

Wakame crème

  • 10 g wakame
  • 200 ml water
  • Wasabi

Lasagne

  • Pimentpoeder

Opmaak

  • Sojasaus
  • DAIKON cress

Bereiding

Makreel

  • Fileer de makrelen maar laat het vel zitten. Check op graatjes en verwijder deze met een pincet. Meng de mirin, sake en de miso tot een marinade.
  • Halveer de makreelfilets, vacumeer de mooiste helft van de makreel met de marinade en bewaar deze in de koelkast.
  • Vries de andere helft van de rauwe makreel aan en snij hiervan later een fijne tartaar. Maak op smaak met wat zout en peper.

Daikon

  • Snij op de snijmachine (stand 3) 30 ronde dunne plakken van de daikon. Marineer deze in sushi azijn.
  • Rasp een stuk daikon zeer fijn op de microplane, zo fijn als sneeuw en bewaar dit in een kom.

Wakame crème

  • Draai in de thermoblender op 90 graden (stand 5, 15-20 minuten) de wakame met toevoeging van het water tot een gladde massa. Voeg zo nodig meer water toe tot deze de gewenst dikte heeft bereikt van een crème. Wrijf de massa door een fijne zeef, breng op smaak met wasabi en bewaar in een spuitzak.

Lasagne

  • Haal de daikon uit de marinade en dep droog. Plaats wat makreeltartaar in het midden en spuit wat wakamecrème op de tartaar. Herhaal dit. Besprenkel de bovenkant heel dun met de piment.

Serveren

  • Haal de makreel uit de vacumeerzak en dep droog. Kerf het vel schuin licht in. Grill de filet kort op de huid totdat deze glazig is aan de bovenkant.
  • Passeer de daikonrasp door een doek en maak er een klein bolletje van (kleine knikker), strijk een vleugje sojasaus over het bolletje en plaats deze op de gegrilde filet. Werk af met een cress.
  • Plaats de lasagne op het bord en plaats daarnaast de makreel.